door Ad Rooms - Directeur André Wiltschut van Stichting De Luchtballon windt er geen doekjes om. Hij is uitermate te spreken over de samenwerking die er met de Bergse basketbalclub World Class Aviation Academy is ontstaan.

“We hebben er een grote uitstraling bij gekregen. Dat merken we overal aan. De verbondenheid tussen onze stichting en de Giants is steeds hechter geworden en daar hebben we op allerlei fronten belang bij”, aldus de directeur, die vrijwel alle thuiswedstrijden op de tribune te vinden is en daarmee meteen ook een trouwe supporter is geworden.

 De samenwerking ontstond twee seizoenen geleden toen het bestuur van de World Class Aviation Academy op zoek was naar een nieuwe maatschappelijke partner. Het plan van de club was om elk jaar te kiezen voor een ander goed doel, maar na de evaluatie van het seizoen 2009-2010 kwam zowel het clubbestuur als het bestuur van De Luchtballon tot de conclusie dat een langere relatie welkom zou zijn.

André Wiltschut: “Wij zijn uitermate blij dat we nu een samenwerkingsverband van drie jaar hebben afgesproken. We merken ook aan de contacten die we zelf hebben dat mensen dat zeer op prijs stellen. Zo’n langdurige samenwerking zorgt er ook voor dat er wederzijds meer mogelijkheden gaan ontstaan.”

De directeur van De Luchtballon zegt dat de contacten met de Giants bijzonder warm zijn. “Dat merken we al als we bij de wedstrijden binnen komen. Iedereen kent ons zo langzamerhand. Van de dames aan de kassa, de vloerenleggers, de supporters tot de sponsoren in de businessruimte. We zijn met de Giants echt één familie aan het worden”, zegt hij.

Ook buiten de sportzaal merkt André Wiltschut dat veel mensen op de hoogte zijn van het feit dat de World Class Aviation Academy heeft gekozen voor zijn instelling als maatschappelijke partner. “Overal waar ik kom, word ik er wel op aangesproken. Als ik een winkel binnenstap, zijn er altijd wel mensen die ons met de Giants in verband brengen en ook tijdens presentaties die ik voor De Luchtballon verzorg, komt de naam van de Giants regelmatig aan de orde. Mensen spreken er ons vaak op aan.”

Het positieve gevoel is overigens wederzijds, want ook het bestuur van de basketbalclub ervaart het als een groot genoegen om met De Luchtballon samen te werken. Dat wordt nog eens onderstreept door de benefietwedstrijd voor dit goede doel, die zondag wordt gespeeld in sportcomplex Boulevard. Landstede Zwolle is dan om 16.00 uur de tegenstander. De hele ontmoeting staat in het teken van De Luchtballon.

André Wiltschut: “Wij zullen daar met een grote groep aanwezig zijn. Iedereen krijgt van ons een presentje, kinderen mogen mee lopen met de spelers tijdens het voorstellen van de ploegen, tijdens de pauze is er voor de jeugd een aparte wedstrijd en de supportersclub houdt een loterij. Uiteraard zijn we aanwezig met een voorlichtingsstand, zodat belangstellenden alles over ons te weten kunnen komen.”

De samenwerking tussen Giants en De Luchtballon heeft de laatste organisatie overigens nog niet direct nieuwe sponsors of inzet opgeleverd. “Maar dat moet je ook op de langere termijn willen zien. Het is wel zeker dat er warme contacten bestaan en dat er intussen lijntjes zijn gelegd, die in de nabije toekomst zeker tot iets gaan leiden”, aldus de directeur. “En als iemand zich geroepen voelt om wat voor ons te doen, dan weten ze mij wel te vinden.”

Met genoegen heeft hij geconstateerd dat sinds de thuiswedstrijd tegen Eiffeltowers Den Bosch het embleem van De Luchtballon achter op de shootingshirts van de spelers staat en waardoor de verbondenheid tussen de twee organisaties nog maar eens wordt onderstreept.

In het verleden is een wat kleinere delegatie van de Giants al eens een keer op bezoek geweest bij de Luchtballon in het vakantiecomplex op Calfven bij Ossendrecht. Er zijn nu plannen om ook dit jaar zo’n bezoek te gaan organiseren, maar dan wel wat breder opgezet en waarbij ook de supporters betrokken worden.

André Wiltschut ten slotte: “Zo’n initiatief juichen wij van harte toe. De Family Sensation, die de Giants willen uitdragen, zou daarmee prima tot uitdrukking gebracht kunnen worden. We beschikken over een fantastische locatie met heel veel mogelijkheden, waar we dan gebruik van kunnen maken. Het zou ook weer een mooie gelegenheid zijn om de banden met de club nog verder te versterken. Wij zullen aan een dergelijk initiatief in ieder geval alle medewerking verlenen.”