Bergen op Zoom herbergt behoorlijk wat kunstenaars en ook vandaag stellen we weer een nieuwe Kunstenaar van de Dag voor die meedoet aan de Kunstroutes die ARSIS organiseert tijdens Kunsten in de Monumenten.

 

"Kunst maken heeft al heel lang een belangrijk deel van mijn leven en interesseveld uitgemaakt." Het is een uitspraak van Gerard die eigenlijk is 'opgegroeid'als docent werktuigbouwkunde / procestechniek. 

Dit is wat Gerard te zeggen heeft als het gaat om Inspiratie en Motivatie:

In mijn werk als beeldhouwer en ruimtelijk vormer word ik geïnspireerd vanuit een 3 tal basis gedachten.

  • De vorm van letters en het elementaire van geschreven taal in leesbaar en onleesbaar schrift. Bij een aantal van mijn werken is de vorm van een letter dan ook prominent aanwezig
    (Mijn grote voorbeeld in deze is de Spaanse beeldhouwer Jaume Plensa.)
    Zoals Translucent woman en het beeld Goethe natuur en kunst
  • Anderzijds wordt ik geïnspireerd door organische vormen zowel figuratief als non-figuratief.
    Waarbij cirkels en meetkundige kromme lijnen de basisvormen zijn voor mijn beelden.
    Door vlakken en lijnen te combineren in een bepaald evenwicht ontstaat een elementaire spanning die interessant is om naar te kijken.
    Zoals tjatjabamba en het beeld shelter 2
  • Scheurvorming en natuurlijke groei hebben mijn bijzondere belangstelling.
    Vanuit mijn oorspronkelijke beroep als werktuigbouwkundige (Materiaal technologie) heb ik veel scheuronderzoek gedaan en was steeds geboeid door de vorm en opbouw van scheuren. Nu in mijn beroep als beeldhouwer merkt ik dat ik dit aspect verder ben gaan uitdiepen in mijn beeldhouwwerken.

Gerard is op het moment in zijn leven gekomen dat het niet zo zeer meer gaat om de vorm als wel om het werken met de materialen. 

Zijn atelier is gevestigd in het Doecentrum Zilverschoonplein 37 Bergen op Zoom.
U bent in zijn atelier van harte welkom !
Hijben er niet altijd maar als u zeker wilt zijn van zijn aanwezigheid bel dan even 06 22 933 365 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.