Reumateam Bravis ziekenhuis per 1 september versterkt met waarnemer

 

 

Met het aantrekken van een tweede waarnemend reumatoloog keert de reumazorg weer terug in het Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal. Vanaf 1 september houdt dr. Anke Risselada er twee dagen per week, op dinsdag en vrijdag, spreekuur en verricht er consulten. Zij wordt bijgestaan door een reumatologisch behandelteam, bestaande uit een reumaconsulent en twee medewerkers.


De 34-jarige dr. Anke Risselada volgde haar opleiding tot reumatoloog aan het UMC Utrecht. In 2014 is zij gepromoveerd aan de Universiteit van Utrecht. Haar specifieke aandachts-gebieden zijn systeemziekten (ontstekingen in gewrichten en organen) en algemene reumatologie.

 

Reumazorg weer op twee locaties

Bestuurlid Janneke van Vliet is blij met de komst van de tweede waarnemend reumatoloog. “Na het vertrek van de vaste reumatologen per 1 juli is de reumatologische praktijk in het Bravis ziekenhuis voortgezet door waarnemend reumatoloog dr. Hans van den Brink. Op maandag en dinsdag houdt hij polikliniek op locatie Bergen op Zoom.

Met de komst van reumatoloog dr. Anke Risselada wordt het aanbod van reumazorg in het Bravis ziekenhuis weer verbreed en kunnen de patiënten voor hun behandeling ook weer in de polikliniek in Roosendaal terecht.”

Acute zorgverlening, klinische opnames, dagbehandeling en medicatieverstrekking blijven alle dagen zowel op locatie Bergen op Zoom als op locatie Roosendaal mogelijk.

 

Afspraken
Alle patiënten met reuma die in het Bravis ziekenhuis onder behandeling zijn, zijn per brief geïnformeerd over de komst van dr. Risselada en de start van de polikliniek Reumatologie in Roosendaal. Zij hebben de gelegenheid om afspraken in Bergen op Zoom over te zetten naar de polikliniek in Roosendaal, ingeval zij deze locatie gemakkelijker kunnen bezoeken.

Ook de huisartsen zijn op de hoogte gebracht van deze uitbreiding van reumazorg in het Bravis ziekenhuis.

 


Werving
Het Bravis ziekenhuis vindt dat de volledige reumatologische zorgverlening onderdeel moet zijn van haar functiepakket en zet de werving van vaste reumatologen dan ook onverminderd voort.