De indrukwekkende Pompejus toren, die is ontworpen door Ro & Ad Architecten, gaan ze pas in de loop van dit jaar bouwen. Toch is het unieke landmark al dit jaar een zichtbaar onderdeel van het Concours Hippique Halsteren, dat van 14 tot en met 16 mei plaatsvindt op Fort de Roovere. De organisatie achter dit paardensport event draagt de toren een warm hart toe en wil dat laten zien dit jaar.

 

Landelijke Rijvereniging Prins Auvergne is een actieve club, met ruim 70 leden. Ze organiseren heel wat activiteiten, waaronder -in samenwerking met Pony Club Prins Auvergne- het jaarlijkse Concours Hippique Halsteren. Dit goedbezochte evenement vangt aan op Hemelvaartsdag en duurt drie dagen. Dit jaar wordt het een speciale editie want LR Prins Auvergne bestaat 70 jaar en PC Prins Auvergne bestaat 50 jaar! Om dat te vieren is een nieuwe prijs in het leven geroepen: de Pompejus Bokaal. Deze is bestemd voor de winnaar van het spectaculaire jachtparcours, dat naast normale hindernissen ook een aantal natuurlijke hindernissen bevat. Zelfs de maquette van de Pompejus toren wordt onderdeel van dit parcours.

 

Prins Auvergne voelt zich erg thuis op Fort de Roovere en is daarom blij dat dit gebied verder wordt verfraaid met de Pompejus uitkijktoren. Om dat kracht bij te zetten is die nieuwe wisselbokaal geïntroduceerd voor de hoogste klasse en is er veel aandacht voor het Pompejus project gedurende de drie concours hippique dagen. Er staat een infostand waar bezoekers uitleg kunnen krijgen over de toren én over de mogelijkheden om er zelf aan bij te dragen. Een aanzienlijk deel van de kosten wordt namelijk met crowdfunding bijeengebracht. Via onder meer de website kunnen mensen persoonlijk -en ook bedrijven en organisaties- een stukje Pompejus kopen. Dat kan al vanaf 10 euro maar voor grotere bedragen krijg je natuurlijk ook meer. Het is dan zelfs mogelijk om bijvoorbeeld je naam op een gevelpaneel te laten zetten, al dan niet een jubileum- of bijvoorbeeld geboortedatum. Een hele originele manier dus om jezelf of iemand die je het cadeau doet te vereeuwigen. Vanzelfsprekend is het Pompejus projectteam ontzettend blij met deze kans om zich te presenteren. Er komt altijd veel publiek af op het gevarieerde programma dus dit is een mooie kans om de bijzondere toren, die van en voor iedereen is, nog eens onder de aandacht te brengen. Op en om Pompejus moet, wanneer ie er eenmaal staat, namelijk van alles te doen zijn. Er kunnen voorstellingen worden gegeven, openlucht expo’s plaatsvinden, sporttrainingen worden gehouden en er is straks natuurlijk altijd het spectaculaire uitzicht over de Brabantse Wal.

 

Meer weten over het Concours Hippique Halsteren? www.prinsauvergne.nl

Meer weten over de toren? www.pompejus.nl