Plezier in muziek maken - Dat staat voorop volgens Frank Dries toen ik hem een keer over de T-sessies sprak.

Ik had al een tijdje beloofd eens te komen kijken en afgelopen zondag 22 maart was het dan zover. Wat me direct opviel was de behoorlijke opkomst van jonge muzikanten. Jochies een duim en een vuist groot op gitaar, drumstel of op de drumbox, zangeressen zo pril met de mooiste stemmen, het kwam allemaal voorbij. Opvallend ook hoe gerenommeerde muzikanten als genoemde Frank Dries, Steven Dietvorst, Herman Bierhuizen, Maxim Slok, Lars van Herel en Loek Verlaan met die jeugd omgaan. Je ziet ze genieten als zo'n jong pareltje met volle passie zijn of haar ding doet. Er wordt tijd genomen om aanwijzingen te geven, om de setlijst door te nemen en uit alles blijkt dat een T-sessie jonge muzikanten de belevenis van een echt podium brengt. Daar sta je dan als opkomend talent, tussen al die bekende muzikanten, op echte professionele apparatuur op een loeigroot podium middenin de spotlights. Je kunt aan hen zien dat het de beleving van hun leven is.

Het is mooi dat Gebouw T zijn podium voor dit soort gelegenheden leent; dit is waarvoor de Bergse gemeenschap een dergelijk muziekcentrum heeft. Prachtig ook hoe de genoemde muzikanten hun ziel en zaligheid in zo'n middag leggen.

Kom eens een keer kijken, ik zag voldoende publiek genieten van alle nummers die voorbij kwamen. Neem je vrienden mee en maak zo de beleving voor die muzikanten nog groter. Of wat dacht je er van om zelf het podium op te stappen en eens mee te doen, lekker een potje jammen.

 

De T-sessies zijn inspirerend, indrukwekkend ook maar vooral veel fun. De moeite waard dus.