Op donderdag 26 maart om 19.30 uur houdt de Dorpsraad Fijnaart de jaarvergadering in De Parel. De werkzaamheden van het afgelopen jaar worden belicht en gevraagd wordt waarop de Dorpsraad zich moet richten.

 

De agenda bevat het  jaaroverzicht 2014 en de toekomstplannen. Eén van de punten is uitbreiding van het bestuur. Uitbreiding en verjonging is noodzakelijk om voort te kunnen bestaan. Daarnaast is vers bloed van belang voor frisse initiatieven. De Dorpsraad fungeert als intermediair tussen de Fijnaartse bevolking en het gemeentebestuur van Moerdijk.

 

Juist in deze tijd heeft de dorpsraad een belangrijke rol. Op gemeentelijk niveau worden veel beslissingen genomen die de Fijnaartse gemeenschap raken. Het zwembad, het centrum, de plannen over de zorg en de beoogde vrijwilligerscentrale zijn onderwerpen die ons allen aangaan. Wanneer de dorpsraad daarin een rol kan spelen, is dat van belang voor Fijnaart.

De raad wil juist een samenbindende en coördinerende factor zijn in de vele goede initiatieven die er zijn. Op die manier wordt de positie van Fijnaart versterkt in gesprekken met het gemeentebestuur.

 

gastspreker

Uiteraard is een bijzondere spreker uitgenodigd. Deze keer is dat Anne-Mieke Vermeulen, oudste dochter van de vroegere huisarts Vermeulen. Zij groeide in Fijnaart op gedurende de 60-er en 70-er jaren. Anne-Mieke woont tegenwoordig in Den Haag, waar zij schrijft aan een roman. Het eerste deel hiervan speelt zich af in het Fijnaart van de eerste helft van de negentiende eeuw.

Tijdens de avond zal Anne-Mieke hierover vertellen aan de hand van lichtbeelden.

 

De avond vindt plaats in De Parel te Fijnaart om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.