Gròòt Berregs Diktee gaat Ver’uize!

Op woensdag 28 januari zal Dialectgenootschap de Berregse Kamer voor de 21e keer ’t Gròòt Berregs Diktee organiseren.

Het thema van 2015 is Ver’uize.

Verhuizen betekent een nieuw hoofdstuk in iemands leven. Je gaat naar een ander huis, een andere straat, of een andere wijk, of een andere stad. Je krijgt nieuwe buren, of juist geen buren, gaat groter of juist kleiner wonen. Ingrijpende veranderingen waarover veel verhalen zijn te schrijven. En dat hebben zo’n 10 Bergenaren gedaan. Zij hebben een verhaal ingeleverd over Ver’uize. Wie zal winnen wordt bekendgemaakt op de dikteeavond zelf.

Een van de speciale gasten van deze avond is burgemeester Petter. In zijn drukke agenda heeft hij ruimte gevonden om mee te komen schrijven.

Er zijn prachtige prijzen te winnen beschikbaar gesteld door drie kunstenaressen uit de Gemeente Bergen op Zoom; Corrie Hagenaars, Floor de Groot en Paula Withagen.

Meedoen is gratis, aanmelden wordt aanbevolen om teleurstelling te voorkomen.

Gròòt Berregs Diktee. Woensdag 28 januari, Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18. Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnr. 0164 254702.

 

Denkt u nu: “Ik wil me goed voorbereiden”, of “Berregs schrijven is veel te moeilijk voor mij”, dan is er voor u de

 

Stipkesavend

Op woensdag 21 januari organiseert het CKB, in samenwerking met Dialectgenootschap de Berregse Kamer, de Stipkesavend. Op deze avend worden de Bergse spellingsregels uitgelegd. Je leert bijvoorbeeld hoe je de accenten (de stripkes) moet zetten, wat er gebeurd met de ‘stomme’ H en hoe de apostrof gebruikt wordt in het Bergs. Het is een hele gezellige en bovendien leerzame avond. Een goede voorbereiding op het  Gròòt Berregs Diktee.

Stripkesavend. Woensdag 21 januari, CKB Burg. Stulemeijerlaan. Aanvang 19:30 uur. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0164 280500 (kantoortijden). Entree € 5,- (inclusief koffie en lesmateriaal).