Veel bezoekers voor 4th biannual International Multidisciplinairy Pain Congress

EINDHOVEN - Ruim 689 bij pijnzorg betrokken professionals namen in de afgelopen dagen in Eindhoven deel aan het Engelstalige ‘4th biannual International Multidisciplinairy Pain Congress’. Het vierde pijncongres van de pijnspecialisten van het Franciscus Ziekenhuis en het Lievensberg ziekenhuis trok bezoekers uit binnen- en buitenland.

In vier dagen tijd, van 1 tot en met 4 oktober, werden de deelnemers vanuit verschillende invalshoeken bijgepraat door diverse, internationaal vermaarde sprekers. Het congres werd voorafgegaan door enkele tweedaagse cursussen over echogeleide pijnbestrijding en echogeleide regionale anesthesie. De organisatie bood deelnemers verder de gelegenheid tot het geven van posterpresentaties. De drie beste presentaties zijn door het wetenschappelijk comité beloond met een geldprijs.

Ambities
In 2009 organiseerde het multidisciplinair pijncentrum van het Lievensberg ziekenhuis voor het eerst een regionaal congres over pijn. Na een tweede en een zeer succesvol internationaal derde congres, bestond de ambitie om het programma in omvang en inhoud verder uit te breiden. Enkele bijzondere programmaonderdelen waren ‘Pijnmanagement in de derde wereld’ en  ‘Pijnbestrijding bij kinderen’. Goed bezocht en educatief van hoog niveau waren de programmaonderdelen over neuromodulatie, de behandeling van lage rugpijn, pijn bij kanker, intrathecale pijnbestrijding en Complex Regionaal Pijnsyndroom (CRPS). Het congres is georganiseerd door medewerkers van het Pijncentrum van het Lievensberg ziekenhuis Bergen op Zoom, in nauwe samenwerking met het Pijncentrum van het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal en de afdeling pijngeneeskunde van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam.


FOTOBIJSCHRIFT

Pijnspecialist Kenneth van Tilburg was een van de sprekers tijdens het 4th biannual International Multidisciplinairy Pain Congress.