Routine van De Graafschap geeft de doorslag. De profs uit de Achterhoek waren woensdag 24 september te gast bij DOSKO.

De aftrap vond om 17:00 uur plaats in een flauw zonnetje. Dreigende wolken deden de eerste helft geen kwaad en het was zelfs aangenaam voor aa

een avondje voetbal. De profs waren rustiger aan de bal en tikten voorzichtig rond. De Bergse ploeg liet dat toe en ving de Graafschap op de middellijn op. Het spel golfde op en neer met een duidelijk overwicht voor De Graafschap, maar op een enkele kans na werden de bezoekers niet echt gevaarlijk. DOSKO had de eerste helft zelfs tot twee keer toe de gevaarlijkste kans. Het leek op een 0 - 0 ruststand uit te lopen maar toch kwamen de gasten op voorsprong. Uit het niets eigenlijk, tijdens een ongevaarlijke scrimmage ver van het Bergse doel verwijderd loste verdediger Nathaniel Will een afstandsschot. De Bergse keeper kon door de drukte de bal niet volgen en had daarom ook geen schuld aan het eerste doelpunt. Vlak voor rust kwamen de Bergenaren daarna tot drie keer toe goed weg binnen enkele minuten dat de Graafschap er geen 0 - 2 van maakte. Zoals verwacht zakte DOSKO in de tweede helft wat terug en namen de profs nadrukkelijker het voortouw. Het resulteerde tot een schot op de paal en verschillende reddingen van de Bergse keeper. Het uitblijven van de tweede goals gaf de Bergse ploeg nog wel hoop maar in de stortbuien die de tweede helft de fun van het kijken verpestten werd er niet meer gescoord. De Graafschap won het duel met 0 - 1 en gaat verder in de beker competitie. Al bij al echter heeft de Bergse ploeg zich goed geweerd, want vooral in de eerste helft zou je niet gezegd hebben dat DOSKO tegen een profclub speelde.