Doemiddag - op zondagmiddag 21 september is er een doemiddag in het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch. Jongeren krijgen een tekenworkshop en maken zelf hun verf.

 

Het wordt wordt een SUPERmiddag, waarop getekend wordt! Maar niet zomaar iets..... Je inspiratiebron is: grotschilderingen. Deze werden in de prehistorie gemaakt met eigengemaakte verf. De deelnemers maken dus zelf verf! Van bijvoorbeeld eigeel en pigmenten (koffie, kerrie, fijngestampt krijt enz.).

 

De afbeelding van de  "grotschildering" kan van alles zijn wat in het museum te zien is, bijvoorbeeld gereedschap dat vroeger werd gebruikt, stenen, skelet, dieren en niet te vergeten.... de wisent! Vergelijk dat maar eens met de ‘moderne’ schilderijen op linnen!

Jij maakt je tekening op stukken karton of kleine houten doosjes.

 

aanmelden

Opgeven voor deze doemiddag kan t/m 20 sept. 16.00 uur via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 06-83572448.

De kosten voor deze middag bedragen € 3,50.  Dat is inclusief limonade.

De doemiddag vindt plaats van twee tot vier uur in het museum aan de Markt 30a (in de poort, schuin tegenover het Zouavenmuseum).