Loes Rommens één van de 44 Certified Beloved Photographers wereldwijd. 

De Bergse fotografe Loes Rommens behaalde afgelopen week haar certificaat voor de opleiding tot Beloved fotograaf. Beloved is een snel groeiend nieuw genre in de fotografie waarbij relaties en echte emoties centraal staan. Wereldwijd zijn er slecht 44 gecertificeerde Beloved fotografen.

 

Beloved is ontwikkeld door de Canadese fotograaf Jesh de Rox. De technieken die bij Beloved gebruikt worden halen het "gemaakte" laagje van een foto, waardoor je prachtige portretten krijgt met echte emoties. Loes: “Heel veel mensen houden niet van op de foto gaan. Ze houden niet van poseren of van die gemaakte “say-cheese” lach. Maar wanneer iemand één ding mag kiezen om mee te nemen uit een brandend huis, wordt er vaak gekozen voor de foto’s, omdat deze zo waardevol zijn. Met de technieken van Beloved wordt op de foto gaan minder eng en door de echte emoties in de foto’s worden deze nog waardevoller.”

 

De totaal andere manier van aanpak tijdens een Beloved fotoshoot was voor Loes de reden om de opleiding tot Beloved fotograaf te gaan volgen. Loes: "Een Beloved fotoshoot voelt niet als een fotoshoot. De vragen en opdrachtjes, de zogenoemde invites, die je van de fotograaf krijgt zijn zo ontwikkeld dat je je vanzelf richt op de belangrijkste personen tijdens de fotosessie, jezelf, je partner, je kinderen, en niet op de fotograaf. Doordat je niet meer bezig bent met het gefotografeerd worden, maar geniet van de dingen die gebeuren en gezegd worden tijdens de fotoshoot wordt deze geen ongemakkelijk poseersessie, maar een bijzondere ervaring."

 

Hoewel Beloved is eerste instanties is ontwikkeld voor het fotograferen van koppels, zijn de technieken ook heel goed te gebruiken voor het fotograferen van gezinnen met kinderen. Loes past nu Beloved toe op al haar fotoshoots. Loes: “ Ik wil niet meer op een andere manier fotograferen. De fotoshoots zijn niet alleen voor de mensen die je fotografeerd een unieke ervaring, voor de fotograaf zelf is ook iedere fotoshoot een feestje.”