Oude automobielen - Deze zondag was het al behoorlijk vroeg te doen op de Grote Markt. Er stond een toertocht van klassieke auto’s op stapel en de eerste deelnemer zou om klokslag 10:00 uur van de Peperbus afgeschoten worden. Niet alleen de deelnemers waren vroeg uit de veren. Ook het nodige publiek was op de been om al dat fraais te bewonderen. 

De organisatie had het maar goed getroffen; het was namelijk bijzonder mooi en zonnig weer. Het terras van Curiositeitencafé ’t Locomotiefke, waar de start plaatsvond, zat dan ook behoorlijk vol. Ze waren druk bezig met formulieren, chauffeurs kwamen hier hun deelnemersplaat ophalen die aan de auto moesten worden bevestigd. En natuurlijk moest iedereen in de juiste volgorde op pad gestuurd worden.

Sanne van de Boom meldde enkele weken gelden al vol trots op facebook dat haar oude vehikel op tijd klaar was. Samen met broer Maarten van de Boom van ZuidWestTV toog zij op pad in haar kleine maar fraaie Fiat. Elke deelnemer had een brede glimlach op het gelaat, want zeg nu zelf eens; een mooie toertocht door de omgeving in een exclusief gezelschap van fraaie oldtimers, dat wil toch iedereen? 

Alles kwam dit keer weer tezamen; prachtige oude automobielen tegen de fraaie achtergrond van Bourgondisch Bergen op Zoom. Het was als het ware of je een stapje terug in de tijd deed, ware het niet dat er een twaalftal supermoderne Ferrari’s aan de kant van Hotel de Draak geparkeerd stonden. Gelukkig maakten deze geen deel uit van de echte klassieke toerrit zoals deze door Kiwanis club ‘Wouw – Zoomvliet’ werd georganiseerd. Er was al vroeg veel volk in touw want deze jaarlijkse toerrit zorgt elk jaar weer voor de prachtigste auto’s.