Bergen op Zoom roept haar inwoners op om op 1 juli massaal de Canadese vlag uit te steken. Dit vanwege het feit dat Canada dit jaar 75 jaar diplomatieke betrekkingen met Nederland viert. De Canadese ambassadeur heeft steden die een hechte band hebben met Canada gevraagd om op deze manier stil te staan bij dit jubileum.

Bergen op Zoom is een van die steden. Dat heeft meerdere redenen. De stad en de streek werden in oktober en november 1944 door Canadese troepen bevrijd. Daarnaast ligt er op Bergs grondgebied een grote Canadese oorlogsbegraafplaats en bestaat er sinds 2013 een vriendschapsband tussen Bergen op Zoom en de Canadese stad Edmonton. Vandaar dat ook Bergen op Zoom is gevraagd om op op 1 juli (de nationale feestdag van Canada) the Maple Leaf uit te steken.

 

Bevrijding

De gemeente Bergen op Zoom vraagt haar inwoners ook om de Canadese vlag uit te steken in oktober van dit jaar, wanneer er uitgebreid wordt stilgestaan bij 70 jaar bevrijding van Bergen op Zoom en omstreken. De Canadese vlaggen zijn onder meer verkrijgbaar bij de Bergse Dumphal.