Na een paar weken waarin zelfs weer vorst aan de grond voor kwam pakte afgelopen weekend flink uit met een prachtig zonneke. Waar anders dan de Boulevard kun je weer de gezinnen verwachten. Ouders die de kleintjes meenemen naar de waterkant want hier is het immers lekker ondiep en kun je de kroost goed in de gaten houden.

De Bergse Boulevard biedt natuurlijk heel veel vlakbij het centrum. Behalve de speeltuin en de sporthal is er ook een McDonald’s en een lekker terras van het Strandhuys. De Binnenschelde zelf biedt afkoeling, immers waar het zeewater nog wat aan de koude kant is warmt het ondiepe water daar aan De Boulevard snel op. En dat is weer lekker voor de kleintjes die het water in willen.

Nederland is een waterland bij uitstek, dus de (wind)surfplanken en de kleine zeilbootjes zijn nooit ver weg. Het duurt dan ook niet lang of de opblaasbare of vaste vaartuigen kiezen het ruime sop. Zo hoef je dus helemaal niet ver te rijden om even een paar uurtjes aan het water door te brengen. Voor diegenen die De Binnenschelde te weinig ruimte biedt is er nog altijd De Bergse Diepsluis.

Ook aan de Bergse Diepsluis was het aangenaam vertoeven. Het stond boordevol auto’s en er was heel wat zonnend publiek. Als je al een klaptafeltje en dito stoelen bij had kun je meteen lekker picknicken in de prachtige weer. En laten we wel wezen, zeewater zwemt toch lekkerder dan stilstaand water.