Het zijn vijf dichters die alweer voor het vijfde achtereenvolgende jaar deelnemen aan dit poëtisch ‘cyclistische’ project. De Bergse Bert Bevers is één van de deelnemers.

Schrijver, dichter, kunstenaar, wereldburger; het zijn allemaal kreten die op Bert Bevers slaan. Hij heeft inmiddels de kleine Bourgondische stad Bergen op Zoom ingeruild voor de grote Bourgondische neef Antwerpen, maar nog immer koestert hij de Bergse roots. Ik ben blij dat ik met regelmaat op de hoogte gehouden wordt van zijn doen en laten, zo ook nu. “Ook dit jaar gaat de poëzieploeg van ‘Geelzucht’  er nog een keer tegenaan: de Tour de France verslaan in gedichten. Vanaf zaterdag 5 juli staat er dagelijks vanaf ten laatste 19.00 uur een kersvers gedicht over de etappe van de dag online.” Als ik Bert zo hoor dan begint het al weer te kriebelen en te borrelen. Bert en kompanen weten de beleving van de Tour de France op een onnavolgbare wijze weer te geven. De woordkunstenaars verplichten zich om elke dag middels een gedicht de etappe te verwoorden. Het resulteert al jaren in juweeltjes die de emotie, de tragiek en de vreugde van ‘La Grande Boucle’ tot in detail weergeven. We kunnen dit alles volgen op http://geelzucht.wordpress.com/ en inderdaad kunnen we dagelijks de nieuwtjes lezen. “Dit jaar alweer de vijfde editie.” Weet Bert mij te vertellen. De ploeg bestaat deze keer uit 5 dichters die al voor het 5e jaar de Tour de France ‘becommentariëren’ met gedichten: Bert Bevers, Patrick Cornillie, Paul Rigolle, Fleur De Meyer en teamchef Frank Pollet. Overigens is het zo dat het vijftal iedereen uitnodigt om een eigen bijdrage in te sturen. Voorgaande jaren hebben al heel wat mensen hun eigen impressie van een etappe ingestuurd die de site sierden. Dus wat let je?

Foto aangeleverd door de dichters. van links naar rechts) Bert Bevers, Patrick Cornillie, Paul Rigolle, Fleur De Meyer en teamchef Frank Pollet.