ZuidWest Kiest genomineerd voor beste programma.
De LIVE tv uitzending rondom de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart j.l. van ZuidWest TV maakt kans op de OLON award voor het beste Nieuws en Actualiteiten programma van het jaar. De OLON (overkoepelende organisatie voor Lokale omroepen) reikt ieder jaar de OLON awards uit in verschillende categorieën. ZuidWest Kiest De Uitslag zit bij de laatste 5 voor de categorie Nieuws en Actualiteiten.

 

“Het bewijs dat we op de goede weg zijn” zegt Maarten van den Boom van ZuidWest TV. “De omroep heeft de afgelopen jaar enorme sprongen gemaakt, met de gebiedsuitbreiding richting Roosendaal erbij zijn we helemaal klaar voor de toekomst”. Een toekomst als streekomroep waar Van den Boom met vertrouwens naar kijkt. “Dat we het als omroep op allerlei vlakken goed doen, blijkt uit deze nominatie, maar ook die van twee jaar geleden. Toen waren we met de jeugdprogramma Studio Pepernoot genomineerd” alsdus Van den Boom. “Voor ZuidWest Kiest hebben we met alle drie de gemeenten heel goed samengewerkt. We kregen het vertrouwen om de uitslagen voor onze inwoners bekend te maken. Dit is voor ons ook echt een teken dat de gemeenten ons steunen, en het vertrouwen hebben gelukkig meer dan waar kunnen maken.”

 

Op 6 juni worden de Award uitgereikt in ‘Beeld en Geluid’. “Nadat we over de uitzending van de oud directeur van de KRO Ton Verlind al complimenten hebben gehad, is deze nominatie helemaal een pluim op ons harde werken. Bekende journalisten als Jeroen Overbeek en Wouter Kurpershoek hebben onze uitzending bekeken en dus positief beoordeeld, wat een compliment” zegt Van den Boom. “Maar we weten dat we er ook nog lang niet zijn, de 160 vrijwilligers werken achter en voor de schermen dagelijks aan de vele radio en tv programma’s, een waar mediabedrijf waar ik ontzettend trots op ben. In oktober bestaan we 45 jaar, deze nominatie is voor ons alvast een klein verjaardagscadeautje!”