Dinsdag 22 april was het zo ver, het nieuwe evenement van Samen in de Regio vond plaats in de Hofzaal van Het Markiezenhof. Met het ‘Bedrijven voor Bedrijven’ event hebben zakelijke ondernemers ontdekt hoe zij elkaar kunnen helpen met het liefst een gesloten beurs of tegen een maatschappelijk tarief. Zo heeft Samen in de Regio een extra dimensie gecreëerd voor het Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in de regio.

Een platform voor het regionale bedrijfsleven
Bedrijven voor Bedrijven is ontwikkeld om bedrijven en organisaties te laten ontdekken hoe ze elkaar kunnen helpen. Door samen te werken kunnen zij namelijk een win – win situatie ontwikkelen. Op een enthousiaste wijze werden alle aanwezigen welkom geheten door de heer Wim Reijnders, directeur van Het Markiezenhof. Na het inspirerende welkomstwoord nam Moss Dolman, directeur van The Winning Concept het woord over. Hij sprak over zijn kijk van samenwerken door middel van het netwerk van Samen in de Regio en over het belang van elkaar helpen. Ook gaf hij aan dat door middel van Samen in de Regio, bedrijven elkaar kunnen versterken en dat dat de nieuwe manier van werken gaat worden.

Na de spetterende inleiding ging de bijeenkomst van start met het tweede voltallige gedeelte, waar diverse gastsprekers spraken over hun manier van samen werken, door middel van het partnerschap met Samen in de Regio. Zo liet woordvoerder GGZ WNB , Maarten van Eybergen weten dat BAM Wegen ‘kind aan huis geworden is’. Beide partijen zijn enorm blij en geholpen met de samenwerking, in de winter wanneer er minder werk is aan de wegen doet het personeel klussen in Halsteren. Het fijne van de samenwerking vinden zij vooral de wederkerigheid, het personeel kan aan de slag maar er wordt direct ook gezorgd voor diverse teambuildingsactiviteiten, aldus Sandra Floor, woordvoerster BAM Wegen.

Ook Saver heeft een langdurige match gesloten met BAM Wegen. Juist in de winter is het voor hen een drukkere periode in verband met de gladheid, de strooiwagens gaan op pad.  Vanwege de identieke arbeidsomstandigheden en werktijden zijn zij tot een fijne match gekomen. Voor BAM Wegen is dit een rustigere periode, daarentegen hebben wij het drukker, het is fijn dat je elkaar op deze manier kunt versterken, aldus Erik Prinssen woordvoerder Saver.

Aftrap
Berry de Groot, woordvoerder van de Brandweer nam de aftrap op zich. Hij stak van wal met het formuleren van de allereerste zoekvraag van de dag. Berry de Groot deed een beroep op alle ondernemers om te vragen om een stukje tijd. Zo is de  brandweer afhankelijk van een groot aantal vrijwilligers, graag vraagt hij aan de werkgevers van hen om wanneer nodig een stukje tijd te schenken.

Aan tafel
Na het plenaire gedeelte ging de middag over tot tafelgesprekken, waarbij vertegenwoordigers van bedrijven in groepen met elkaar in gesprek zijn gegaan. Tijdens de gesprekken hebben zij vooral gesproken over het wisselen in vraag en aanbod, waarbij het komen tot een juiste match het uiteindelijke doel was. Na afloop van de geslaagde avond kon Samen in de Regio een zeer mooi resultaat melden, er zijn diverse matches en nieuwe contacten tot stand gekomen.

De kers op de taart
Als extraatje zorgde Samen in de Regio voor alle deelnemers aan het bedrijven voor Bedrijven event voor een primeur. Zo konden zij een bezoek brengen aan de nieuwe tentoonstelling ‘De Stroom’ in Het Markiezenhof. Een tentoonstelling over de toestroom van Belgische vluchtelingen richting Nederland in 1914. De officiële opening van De Stroom, vluchten voor de oorlog, 1914-1918 is voor alle geïnteresseerde pas vanaf 24 april toegankelijk.

Mede mogelijk gemaakt door..
Het Bedrijven voor Bedrijven evenement was niet mogelijk geweest zonder de bijzondere samenwerking met de partners van Samen in de Regio. Het Markiezenhof stelde haar mooie locatie faciliteiten en drankjes beschikbaar.  Moss Dolman willen wij bedanken voor het meedenken en het inleiden van de dag. Dankzij Fort Smakelijk hebben alle aanwezigen kunnen genieten van heerlijke hapjes, welke geserveerd werden door Pion met ondersteuning van Pauwer. Natuurlijk zijn wij ook de gastsprekers, Saver, De Brandweer, BAM Wegen en GGZ Westelijk Noord-Brabant enorm dankbaar. Wij willen wij Arn van der Vorst bedanken voor de inzet. Dankzij Gijs Proost Fotografie, die het event vast heeft gelegd op de gevoelige plaat kan iedereen terugkijken op een perfecte middag!