Toekenning kernpodium A status een feit - In 2013 heeft Gebouw-T, het poppodium van Bergen op Zoom en omgeving, 1000 bezoekers meer ontvangen dan het jaar daarvoor. Het in 2011 geopende podium gaat alweer haar vierde levensjaar in. Dit jaar is het podium doorgegroeid van Kernpodium B naar Kernpodium A status, een status die wordt toegekend door het Fonds voor Podiumkunsten.

Gebouw-T sluit 2013 af met een bezoekersaantal van meer dan 34.000 bezoekers, een lichte groei ten opzichte van 2012. In 2013 heeft het poppodium 112 activiteiten georganiseerd, waaronder naast de reguliere concerten en dance-events, de bandwedstrijd T-Strijd en het gratis te bezoeken festival Op de T. Talentvolle dj’s en producers kwamen aan bod bij Beat the DJ.

De best bezochte avonden waren de concerten van Uriah Heep, Will & The People, Flat out en Kicks’N  evenementen, de hiphopconcerten van Gebouw-T. Tevens wordt er steeds vaker een beroep gedaan op de kennis en kunde van Gebouw-T door onder andere evenementen als Proefmei en het Stadlander Buurtcultuurfonds. In samenwerking met enkele restaurants in Bergen op Zoom is het T-Diner geïntroduceerd. Het T-Diner staat voor een complete avond uit, een concert, inclusief een heerlijk diner vooraf.

Het jaar 2013 was ook het jaar dat Gebouw-T door het Fonds voor Podiumkunsten werd aangewezen als kernpodium. Daarmee is het officieel toegetreden tot de top van het Nederlandse podiumcircuit. Vanaf 2014 wordt, wegens positieve resultaten, de eerst toegekende status B omgezet in een status A. Dit betekent dat Gebouw-T meer concerten en danceparty’s met Nederlandse bands, solo-muzikanten en dj’s een plek kan geven in haar programma.

even terugkijken naar wat foto's uit het bestaan van Gebouw T