Het is verkiezingstijd. Op 19 maart a.s. vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In Bergen op Zoom doen 9 partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. In Woensdrecht zijn dat er 6 en in Roosendaal zijn er maar liefst 12 partijen.

Het is niet eenvoudig om een keuze te maken en veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Streekomroep ZuidWest biedt de inwoners van de gemeenten Bergen op Zoom, Woensdrecht en Roosendaal de gelegenheid om inzicht te krijgen in de standpunten van alle deelnemende partijen.

We doen dat op tv, radio en internet.

Via de website www.zuidwestkiest.nl vindt u per gemeente een overzicht van alle deelnemende partijen, hun kandidatenlijst en hun verkiezingsprogramma. Daarnaast is er een overzichtje van alle stembureaus per gemeente. Verder biedt de website de gelegenheid nog eens terug te kijken naar de uitslagen en zetelverdeling van de gemeenteraadsverkiezingen van 2010.

Op ZuidWest TV zenden we lijsttrekkersdebatten uit. We doen dat op zondag 16 maart a.s. met de lijsttrekkers van de gemeente Woensdrecht. Op maandag 17 maart a.s. zijn de lijsttrekkers van de gemeente Roosendaal te gast en op dinsdag 18 maart gaan de lijsttrekkers van de gemeente Bergen op Zoom met elkaar in debat. Deze uitzendingen beginnen steeds om 21.00 uur.

De lijsttrekkersdebatten zijn ook live te volgen op ZuidWest FM.

Op de dag van de verkiezingen, woensdag 19 maart, starten we om 21.00 uur met een tv-uitzending rondom de uitslagen; ZuidWest Kiest DE UITSLAG. Onze tv verslaggevers zijn live aanwezig bij de bijeenkomsten die in de 3 gemeenten georganiseerd worden. In Roosendaal is dat in Schouwburg De Kring, in Woensdrecht in het Kloosterhof en in Bergen op Zoom in Gebouw T. In de loop van de avond zullen via ZuidWest TV de uitslagen bekend gemaakt worden.

Op ZuidWest FM wordt vanaf 21.00 uur een radioprogramma gemaakt rondom de uitslagen. Ook in deze uitzendingen worden de uitslagen bekend gemaakt en wordt geschakeld met verslaggevers ter plaatse.