Dierenkliniek De Schelde – met vestigingen in Heerle, Roosendaal, Moerstraten en de Wouwse Plantage – opende maandag een nieuwe vestiging in Bergen op Zoom aan de Wouwsestraatweg 1.

Dierenkliniek De Schelde is een dierenkliniek voor gezelschapsdieren en paarden, die optimale eerstelijnszorg voor dieren verleent in de regio Bergen op Zoom en Roosendaal. Eerder deze maand opende de kliniek al de deuren van een nieuwe kliniek aan de Zoomvlietweg 8 in Heerle. Daar komt nu een volledig uitgeruste kliniek in Bergen op Zoom bij.

De praktijk wordt gerund door de dierenartsen drs. Ingrid Franse en drs. Hans van Gils. Naast de gebruikelijke behandelingen (zoals gezondheidscontroles, entingen en gebitsbehandingen), heeft De Schelde ook afvalprogramma’s ontwikkeld voor te dikke honden en katten. De kliniek is uitgerust met de modernste apparatuur waardoor ter plekke operaties zoals sterilisaties, liesbreuken en tumorbehandelingen kunnen worden verricht. Daarnaast kan er aanvullend onderzoek (zoals bloedonderzoek en echo’s) in eigen huis worden verricht.

Wethouder Ton Linssen is verheugd met de toevoeging van deze kliniek: “Uit onderzoek bleek dat er ruimte is voor een dergelijke voorziening in het Bergse. Naast het feit dat het voorzieningenpakket in Bergen op Zoom wordt uitgebreid, genereert dit ook weer economische dynamiek en niet te vergeten een stukje ondernemerschap. En dat hebben we nodig.”