Het zonneke gaf de leut om te dweilen. De zondagen voor het ‘echte’ Vastenavendfeest zijn bij uitstek de dagen om er met de hele familie op uit te trekken.

We mogen zeggen dat we het getroffen hebben met het weer. Het zonnetje lachte de dweilen tegemoet en het was dan ook aangenaam druk. Met dit weer was er gewoon veel vertier op de pleinen en de straten dus bleef veel volk buiten staan. 


Waar een groot plein als de Grote Markt zich niet 1,2,3 laat vullen daar is het met het Beurspleintje heel anders. Kleiner en intiemer van formaat stroomt dit plein met de Vastenavend geheel vol. Er klinkt altijd wel muziek want alle bandjes uit de omstreken weten dit gezellige plein tegen het Markiezenhof te vinden. Met deze dagen is er ook haast geen enkel verkeer te bespeuren, dus ideaal voor de kleinsten onder ons.

Onze regio barst uit z’n voegen als het gaat om muzikaal talent. Geen andere tijd van het jaar dan Vastenavendtijd bewijst dit weer. Veelal moeten de bands op elkaar wachten, of spelen ze met elkaar mee. Maar vooral zijn de bandjes op tocht, op wandel, van kroeg A naar kroeg B, om volgens straatje zus en pleintje zo weer terug te keren. En meestal worden ze massaal gevolgd door groepen dweilen. Dat maakt de Vastenavend.