Leuteratuur in ’t Zwijns’òòfd - Op woensdagavond 19 februari organiseert de Stichting Vastenavend het eerste Berregs] Boek & Bal; Leuteratuur in het Vestzaktheater het Zwijnshoofd.


Op het Berreg Boek & Bal zal een hele boeketreeks aan Bergse schrijvers en dichters voordragen uit eigen werk. Van dierdicht tot doktersroman en van sneldicht tot dagboek; geen genre zal onderbelicht blijven. Het zal een wervelende avond worden van pasgedrukte emoties en nauwelijks te onderdrukken lentekriebels. Het Berregs Boek & Bal wordt natuurlijk op geheel eigen wijze muzikaal omlijst, waardoor een combinatie ontstaat waarbij men zal lachen alsof het gedrukt staat.

Niet alleen de schrijvers en dichters vormen een onderdeel van het programma. Ook de bezoekers van het Berregs Boek & Bal geven invulling aan dez avond. Van een ieder wordt verwacht dat hij of zij zich toepasselijk verkleed om deze ‘leutege’ literaire avond bij te wonen oftewel ‘Literair tenue gewenst’! Kom als Kees den Does of zijn politie hond, Anton van Duinkerken of Johnny the Selfkicker. Of verschijn als Geert Mak, Harry Mulish of Dik Trom. Alles kan en mag zolang het maar ‘leuteg’, Bergs en literair is.

De kaarten zijn te koop bij boekhandel Quist, vestzaktheater het Zwijnshoofd en rookshop De Schelde à 6 euro per stuk. Het Berregs Boek & Bal zal gehouden worden op woensdag 19 februari in Vestzaktheater het Zwijnshoofd. Entrée vanaf 19:45 uur en aanvang programma om 20:30 uur. Voor meer informatie kijkt u op http://www.stichtingvastenavend.nl/

Kaarten Berregs Boek & Bal over de toonbank

Programma Berregs Boek & Bal Meesterlijk en leuteg

Bloemlezingen, grafschriften, detective romans, dierdichten, Arrie Stotter, liefdesgedichten en een voorjaars Trojka. Je kunt het zo gek niet bedenken of het passeert de revue tijdens ’t eerste Berregs Boek & Bal op 19 februari in ’t Vestzaktheater het Zwijnshoofd. Poëzie en literatuur van de ‘leutegste’ plank.

Het programma van het eerste Berregs Boek & Bal is rond; meer dan 20 korte. Meesterlijke dichtkunst van eigen hand en parodieën op dichters en schrijvers van heden en verleden. Merck toch oe Zerreck, ‘gedichte vor op oe buik geschreve’ en ‘Arrie Stotter die t’r deur al da stottere mar nie aan uitkom’. Schrijver dr. Dolittle en de paardenfluisteraar, die voorleest uit eigen werk onder de titel ‘Heerlijk Helder Hinneken’. U zult het allemaal meemaken bij ‘t eerste Berregs Boek & Bal.

De toegangskaart voor ’t Berregs Boek & Bal is tevens een visitekaartje. Bezoekers wordt gevraagd op het kaartje hun pseudoniem in te vullen en onder dat pseudoniem ook zo gekleed naar ‘t Berregs Boek & Bal te komen. Voor de bezoekers ligt de rode loper uit in de Moeregrebstraat wat minstens de verwachting wekt dat een ieder met alle egards zal worden ontvangen. Na afloop van het programma is het natuurlijk pas echt bal: naast de signeersessies van de optredenden zal het bal luister worden bijgezet door ’t Berregs dansorkest het Bibilokwintet.

’t Berregs Boek & Bal vindt plaats op woensdag 19 februari entree 19:45, aanvang programma 20:30 uur. Kaarten zijn nog te koop bij Boekhandel Quist, Rookshop de Schelde en Café ’t Zwijnshoofd.