‘t Bergs Zoet’ouwertje - De Stichting Vastenavend brengt een geheel nieuw product op de markt. Voor snoepliefhebbers (maar zeker ook voor vastenavendverzamelaars) zijn de vier hoofdrolspelers van de Vastenavend, Prins, Nar, Steketee en Grootste Boer nu zelfs als zachte snoepjes verkrijgbaar. Heel herkenbaar in vorm en om op te vreten zo lekker. Onder de toepasselijke naam “het Bergs Zoet’ouwertje” is dit zakje leut in samenwerking met snoepproducent Matthijs speciaal voor ’t Krabbegat gemaakt en het ligt vanaf 25 januari te koop in diverse winkels en horecagelegenheden in de stad. 

Waarom dit nieuwe vastenavendproduct? Vooral om dat lange wachten bij de Intocht, Kindervastenavend of de Optocht, wat ook wel herkend wordt als een echt Bergs verlangen naar de leut, toch wat aangenamer te maken. En natuurlijk komen deze heerlijke dropjes van Bergse bodem. De drop-, winegum- en gomproducent Matthijs heeft zijn fabriek dan wel in Hoogerheide staan, het bedrijf is van oorsprong toch een echt Bergs bedrijf. 

De snoepjes worden verkocht in zakjes van 200 gram en kosten €2,-. Ze zijn te koop bij Rookshop de Schelde, MCD Bloemendaal, Primera Zonneplein, Ambachtsbakker Bergse Plaat, de Bergse Dumphal en diverse horecagelegenheden in de stad. De opbrengst uit de verkoop komt geheel ten goede aan de Bergse Vastenavend.