Op 23 januari wordt bij gelegenheid van het afscheid van Lex Lensink als voorzitter van Stichting facilitair Bedrijf een  symposium organiseren dat in het teken staat van ‘’Brabant Leading in Leisure’’.   De economische maatschappelijke betekenis voor de regio is groot maar worden wel alle kansen gezien? Een sterk leisurecluster is een economisch fundament onder de voorzieningen in stad en kleinere kernen en draagt bij aan de instandhouding van cultuur en natuur, werkgelegenheid en leefbaarheid. De provincie investeert al mee in de ontwikkeling van de Brabantse Wal als landschap van allure. Op regionale schaal is sprake van een sterke infrastructuur die echter wel op zoek moet naar nieuwe verbindingen. Tijdens het symposium zullen er verschillende gastsprekers aan het woord komen. Bert Pauli gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, Ron Dirven directeur van het van Gogh Huis en Peter Kentie directeur van Eindhoven365. Deze gastsprekers zullen bij het symposium het grotere verhaal voor de vrijetijdseconomie op de Brabantse Wal toelichten vanuit hun eigen domein.

Tijdens het symposium zullen de gastsprekers vooral ingaan op de volgende vragen:

 

Hoe liggen de kansen voor het huidige leisure aanbod in West Brabant in aansluiting

op de provinciale agenda en netwerken ?

 

Welke  innovaties kunnen de sector versterken van uit slimme cross overs ?

Hoe komen we tot sterkere aansluiting tussen het culturele veld, onderwijs en

ondernemers ?

 

Wat is het belang van krachtige regiobranding, stimuleren van cross-sectorale

bedrijvigheid, versterken van leisure netwerken en visie van regionale overheden?

 


Culturele en toeristische instellingen, bestuurders en recreatieve  ondernemers uit west Brabant worden van harte uitgenodigd om dit symposium bij te wonen. U kunt zich aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor 20 januari.

Locatie symposium: StayOKay, Boslustweg 1 te Bergen op Zoom
toegang gratis

 

Het programma ziet er als volgt uit:

15:00 – 15:30     Inloop bij StayOkay

15:30 – 17:15     symposium met o.m. Bert Pauli, gedeputeerde van de provincie Brabant

17:15  –                Afsluitende netwerk borrel en tevens informeel afscheid van Lex Lensink als                                 voorzitter van Stichting Facilitair Bedrijf