Druk, erg druk - De combinatie met koopzondag zorgde voor grote drukte. 

Het leek wel of iedereen nog even wilde profiteren van de mogelijkheid om op de Grote Markt te schaatsen. Met name veel jongeren waren van de partij om hun rondjes te zwieren, of om te laten zien hoe snel  ze een bocht konden nemen. Giechelende meisjes werden aandachtig onder de loep genomen door kleine groepjes jongeren. Het was duidelijk; de jeugd was in grote getale aanwezig.

‘De meiden van StaBoZ’ hebben drie lange maar vooral leuke weken achter de rug. Als vrijwilliger waren ze constant in touw. Zo draait trouwens het grootste gedeelte van ijsbaan op de schouders van vrijwilligers. Een pluim aan hen allemaal want de afgelopen drie weken zorgde de gladde vloer op de Grote Markt weer voor veel ambiance. Grote namen als Barbara de Loor en Michael Boogerd zorgden voor nog extra cachet.

“Mooi zo hé?” Vroeg Jan Jimkes me terwijl hij naar het dak van de tent wees. Grote hittekanonnen zorgden voor een haast tropisch temperatuurtje in de overkapping naast de ijsbaan. Het was er dan ook leutig toeven met een glühwein en een lekker stukske muziek. Jan zelf was hier haast drie weken continue. Hij presenteerde het programma of speelde zelf met de band. Dit jaar was het extra feestelijk en dat bleek wel uit de drukte.