In navolging van De Beste Singer-Songwriter van Nederland, organiseert Gebouw-T haar eigen singer-songwriter contest. Gebouw-T wil, in samenwerking met woningcorporatie Stadlander, jonge talentvolle singer-songwriters uit de regio de kans geven podiumervaring op te doen en hun muziek aan een groter publiek te laten horen. Eerder was de leeftijd gericht op 15 tot en met 30, maar door belangstelling van singer-songwriters boven de dertig, heeft het podium de leeftijd opgehoogd tot 40 jaar.

 

De wedstrijd richt zich op jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 40 jaar, woonachtig in de gemeentes Bergen op Zoom, Tholen, Woensdrecht, Halsteren, Steenbergen en voormalig gemeente Wouw. Woningcorporatie Stadlander ziet de singer-songwriter contest als een kans om de verbondenheid van jongeren met hun woonomgeving te vergroten. De voorrondes vinden in de gemeentes zelf plaats. Zo vindt de voorronde van Gemeente Tholen in Eetcafé The Sixties plaats en wordt de voorronde van Gemeente Steenbergen bij Theaterschool Myra Ceti gehouden.

 

Inschrijven voor de singer-songwriter contest kan nog tot 10 januari via de site van Gebouw-T (www.gebouw-t.nl). Uit de inschrijvingen worden circa 30 singer-songwriters geselecteerd. Voorafgaand aan de voorrondes volgen zij een workshopdag, met workshops op het gebied van performance, songwriting en recording. Deze kennis kan gelijk ingezet worden bij de voorrondes, die vanaf zondagmiddag 26 januari gaan plaatsvinden.  Een professionele jury selecteert vanuit de voorrondes de singer-songwriters die door gaan naar de finale in Gebouw-T op zondag 30 maart.

 

Op het spel staan een optreden tijdens het singer-songwriterfestival in Gebouw-T, een cheque besteedbaar bij Bax-Shop.nl en studiotijd in de opnamestudio van Gebouw-T.

Meer informatie is te vinden op www.gebouw-t.nl.