Mepavex Logistics, onderdeel van de Meeus Group, heeft 14 hectare grond op industrieterrein Noordland gekocht van de gemeente Bergen op Zoom. Wethouder Ton Linssen (economische zaken) en Toon Meeus hebben op vrijdag 13 december hun handtekening onder het koopcontract gezet. Met de transactie is een bedrag van ongeveer 14 miljoen euro gemoeid.

Mepavex Logistics wil dit terrein gebruiken voor het uitbreiden van haar activiteiten. Het bedrijf wil in het gebied een magazijn realiseren voor de opslag van gevaarlijke goederen. Daarnaast wil Mepavex zich in de toekomst meer toeleggen op het om- en herverpakken van producten. De aankoop van de grond is een voorzet op de nieuw aan te leggen containerterminal in het gebied net buiten de Burgemeester Peterssluis. De verworven grond grenst aan de hiervoor voorziene locatie. Mepavex Logistics runt sinds 2008 de (tijdelijke) Markiezaat Container Terminal aan de gemeentelijke loswal aan de Theodorushaven.

 

Wethouder Ton Linssen (economische zaken) is enthousiast over de aankoop van Mepavex Logistics: “Op deze manier kunnen we de positie van Bergen op Zoom als logistieke hotspot van Zuid-West-Nederland nog meer versterken. Daarnaast leveren de nieuwe ontwikkelingen in het gebied veel extra arbeidsplaatsen op.” Ook wethouder Ad Coppens (grondbedrijf) is verheugd met de verkoop aan Mepavex. “Ook in tijden waarin het economisch nog niet al te best gaat, moet je kansen pakken. Dat doen we nu. Dit is de grootste grondtransactie van de laatste jaren.”

 

Dat deze ontwikkeling grote ontwikkelingen voor Zuid-West-Nederland biedt, meent ook Toon Meeus van Mepavex Logistics: “Bergen op Zoom kan zich meer toeleggen op het water- en wegentransport en Roosendaal kan zich meer richten op vervoer over de weg en het spoor. Samen kunnen deze steden Zuid-West-Nederland logistiek op de kaart te zetten.”