Juniorkamer het Markiezaat zet zich tijdens het weekend van 14 en 15 december in voor Serious Request. Dan verkoopt de organisatie zeep voor de goede doelen actie van 3FM.  Deze heeft als thema Let’s clean this shit up, waarbij men strijdt tegen kindersterfte aan diarree. Een probleem waaraan, vanwege slechte hygiëne, veel kinderen sterven, maar dat simpel aangepakt kan worden. Het gebruik van zeep maakt bijvoorbeeld een wereld van verschil.  Door middel van de verkoop, die vanaf het Gouvernementsplein zal gebeuren, draagt de juniorkamer een steentje hier aan bij.

Het doel is tenminste duizend euro op te halen met deze actie en dat is een stevig target. Dit past precies in de werkwijze van de juniorkamer, want de leden sluiten zich bij de organisatie aan om grenzen op te zoeken en te verleggen.  De Bergse Juniorkamer maakt onderdeel uit van een netwerk van juniorkamers door het gehele land. Deze hebben als doel jonge, ambitieuze mensen bij elkaar te brengen om kennis te delen, tot zelfontplooiing te komen én een bijdrage aan de eigen omgeving te geven.

Kunstsjop
Dat laatste is iets wat de Bergse tak de afgelopen periode met regelmaat gedaan heeft. Zo loopt er nu nog een project waarbij kalenders en kaarten verkocht worden met daarop onder meer werken van de Kunstsjop in het Vierkantje. Deze actie heeft als doel om hetzelfde initiatief, dat dit jaar vijftien jaar bestaat, een financiële impuls te geven zodat er nieuw materiaal gekocht kan worden.

Soap
Naast deze actie werden de leden getroffen door het thema van Serious Request 2013, want wie kan kinderleed nu aanzien zonder er iets aan te doen? Daarom werd er besloten last-minute een extra initiatief op te zetten en de handen ineen te slaan voor Serious Soap onder de naam JC for Soap .

Serious Soap stelt collectieven in de gelegenheid om zeep te verkopen en hiermee geld te verdienen dat ten goede komt aan de landelijke actie. Van daaruit wordt het geld het ingezet om een bijdrage te leveren aan een betere, schonere en gezondere leefomgeving voor de kids, met het verdringen van kindersterfte als gevolg.

Verkoop
Zaterdag 14 en zondag 15 december staan de leden van de juniorkamer met de zeep op het
Gouvernementsplein te Bergen op Zoom. Van daar verkopen ze, tussen de WinterBoZ drukte en gezelligheid door, de bekende zeepjes. Deze verwisselen voor vier euro van eigenaar en van dat bedrag gaat de nettowinst direct naar het goede doel. Zelf een bijdrage leveren? Kom langs, of kijk voor meer info op www.jkmarkiezaat.nl. De actie is ook op www.seriousrequest.nl te vinden onder JCI for Soap.