Vanaf dinsdag 17 december 2013 rijdt  NS Zonetaxi  van en naar 13 Brabantse treinstations. De bekende Treintaxi vervalt vanaf deze datum.

NS Zonetaxi is een nieuw product van NS dat al op een aantal stations in Nederland is geïntroduceerd. In Eindhoven rijdt deze taxi bijvoorbeeld  al. U reserveert een taxi via internet . De taxi’s rijden met een vast tarief per zone. Op de betreffende stations staat een herkenbare zuil waar u kunt  in- en uitstappen.

Waar komt NS Zonetaxi?

De NS start met NS Zonetaxi op de stations van Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Oss, Roosendaal, ’s-Hertogenbosch en Tilburg.  De provincie Noord-Brabant maakte het mogelijk dat ook op vijf  kleinere stations NS Zonetaxi gaat starten, te weten Etten-Leur, Gilze-Rijen, Oisterwijk, Rosmalen en Zevenbergen. De provincie investeert hierin om zij staat voor een goed openbaar vervoer. De bereikbaarheid van de stations is een  belangrijk onderdeel daarvan.

Hoe werkt het?

U reserveert een taxi via internet. Dat kan tot uiterlijk 30 minuten van te voren. De taxi brengt u naar uw bestemming. De taxi is voor u alleen. Dat is dus anders dan de Treintaxi, die ritten combineerde. Op de website www.ns.nl/zonetaxi is een eenmalige registratie nodig met een (persoonlijke) OV-chipkaart. Daarna boekt u via deze site uw rit. U ziet dan de ritprijs die daarna automatisch wordt afgeschreven van uw rekening. In de taxi hoeft u alleen uw OV-chipkaart te laten zien.

Wat kost het?

NS Zonetaxi werkt op basis van zones met een zonetarief. Dit tarief bestaat uit het opstaptarief van € 3,- plus het zonetarief van € 4,- per zone. Voor 1 zone (tot 2 km) betaalt u € 7,-, voor  2 zones (tot 4 km) betaalt u € 11,- en voor  3 zones (tot 6 km) betaalt u € 15,-.