Deelnemers werken met echt oud materiaal. 

Op zondagmiddag 17 november is er in het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum in Oudenbosch een doemiddag voor jongeren. Dit keer met een archeologisch tintje. Van aardewerk scherven wordt weer een hele pot of schaal gemaakt. In elk geval zo compleet mogelijk. De deelnemers mogen werken met originele oude scherven en dat geeft toch een speciaal tintje aan de middag. De aan het museum verbonden archeologe AnneMarie Visser vertelt wetenswaardigheden over de herkomst van de scherven. Dit keer mag het resultaat niet mee naar huis worden genomen, maar het feit dat met origineel materiaal wordt gewerkt, maakt veel goed.

aanmelden

De doemiddag vindt plaats van twee tot vier uur in het museum aan de Markt 30a (in de poort, schuin tegenover het Zouavenmuseum).

Opgeven voor deze doemiddag kan t/m 16 november 16.00 uur via telefoonnummer (0165) 315743 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De kosten voor deze middag bedragen € 3,50.  Dat is inclusief limonade.

 ====================

Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch

Markt 30a (in de poort), 4731 HP  Oudenbosch

Exposities op het gebied van geologie, natuur, milieu en volkenkunde.

Open op woensdag en zondag van 14.00- 17.00 uur. Groepen op afspraak ook op andere dagen Speurtochten en doemiddagen voor kinderen. Museumwinkel.

Bezoek onze website: www.nvmoudenbosch.nl