‘t Binneste buite, ’t zoeme n’en ’t fluite… De knoppe, de geure... en de kloppe’de kleure… De boskes en de bloskes, ’t strale… ‘k Zijn blij! In m’n kop is dees dage de winter verbij!

 Ge voel d’aan alles da d‘t binnekort wir voorjaar wor! En ’t vroege voorjaar, oe noeme me da d’in Berrege? Sjuust ja: de Vastenavend!

Onder ’n om’òòg g’ouwe n’ouwe vergiet, mè luchtgate, komme de blomme van de Prins één vor één uit oew bol. De zeve tullepe n’ebbe n’ok name: Nilles I, Wannes I, Nilles II, Miel I, Manus I, Manus II en Nilles III... ‘n Sjiek blommekaartje, mè d’t jaartal en ‘t wape van Berrege, op z’n kop, ouw de tullepe as ‘n boeketje bij mekare. Agge mar leut et! ‘k Eb ’t voorjaar in m’n kop!

't Nuuwe veldteke is vanaf 17 jannewarie 2014 te kòòp vor 3 euro bij oreka en winkeliers.

Eeuwige Vastenavendroem binnen handbereik

Ontwerp mee aan het Berregse veldteke 2014

 

Bergen op Zoom, 8 november 2013 – Het zal u niet ontgaan zijn, de Bergse Vastenavend staat komend jaar in het teken van de ontluikende lente. Het bijbehorende veldteken, waarvan het eerste exemplaar al door de Gròòtste Boer is uitgereikt aan burgemeester Petter, staat bol van kleur en leut, bedoeld om de creatieve geest van de Bergenaren tot volle bloei te laten komen. Niet zomaar overigens… De Stichting Vastenavend daagt u namelijk uit een bijdrage te leveren aan het veldteken 2014.

“We willen de Vastenavendvierder dit jaar de gelegenheid geven om mee te werken aan het vormgeven van het veldteken”, stelt Ad Koopman, voorzitter van de Financiële Commissie van de Stichting Vastenavend. “Aan de veldtekens komen kaartjes te hangen met daarop een combinatie van zinnen. De zinnen vormen samen een gedicht dat aansluit bij het motto. En het zijn juist die zinnen die we graag aan de creatief geletterde Bergenaar willen ontfutselen.”

 

Een deskundige jury bepaalt welke vier zinnen uiteindelijk aan de veldtekens komen te hangen en hoe het gedicht er uit komt te zien. De winnende zinnen – en dus ook het gedicht – zullen worden onthuld bij de start van de veldtekenverkoop in januari 2014.

 

Naast een deskundige jury, bestaande uit Hans-Jorg van Broekhoven, Peter de Graaf, Cees van Broekhoven en Paul Asselbergs, zal ook het publiek mogen stemmen op de dichtregels. Koopman licht toe: ”Half januari volgt een grootse stemactie rond de zinnen die zijn ingezonden. De zin die door het publiek wordt gekozen, zal op een passende wijze worden vereeuwigd.”

 

Wilt u uw zin gedrukt zien op het veldteken 2014? Ga dan naar www.stichtingvastenavend.nl en stuur uw tekst uiterlijk zondag 24 november in. “Inzendingen hoeven maar aan één eis te voldoen: de zin mag maximaal uit 33 tekens bestaan en moet betrekking hebben op het nieuwe motto, ‘k Eb ’t voorjaar in m’n kop!” aldus Koopman.