Op zondag 18 mei 2014 vindt de Brabantse Wal Dag plaats. Net als vorig jaar een week voor ProefMei. De Brabantse Wal Dag 2014 zal weer op en rond het Landgoed Mattemburgh zijn. Op basis van de ervaringen van vorig jaar en nieuwe ideeën zal de Brabantse Wal wederom vernieuwend zijn.

Al zes edities zijn vele ondernemers en organisaties actief en betrokken bij de Brabantse Wal Dag. Veelal gericht op de recreatieve en toeristische mogelijkheden binnen het gebied. Tijdens de komende Brabantse Wal Dag zal er buiten alle activiteiten om voor het eerst een Uitmarkt georganiseerd worden die zich richt op het voorjaars- en zomerprogramma van de Brabantse Wal. Het Streekhuis, organisator van de dag nodigt alle organisaties die activiteiten hebben welke recreatief en toeristisch bijdragen aan de Brabantse Wal, uit om deel te nemen aan de Uitmarkt. Volgens het Streekhuis is de Brabantse Wal Dag het moment om de agenda te promoten en bekend te maken. Juist door activiteiten over en weer te bezoeken en te kennen geeft beweging binnen het gebied. Het Streekhuis wil dit in de toekomst in promotionele zin meer ondersteunen.

Als eerste in rij van evenementen staat ProefMei dat een week later plaats zal vinden op de agenda. ProefMei zal dan ook een belangrijke bijdrage leveren in de vorm van het Kinderkook cafe en een kunstproject i.s.m. kunstenaars en duurzame bedrijven uit de Brabantse Wal regio op 18 mei. Een grootse openlucht expo is het doel welke rondtrekt over de Brabantse Wal.

Het Streekhuis nodigt ondernemers en creatievelingen met oog voor innovatie en duurzaamheid uit om deel te nemen aan de Brabantse Wal Dag 2014. Op 21 november staat er een bijeenkomst op het programma waar verder uitleg gegeven zal worden aan de plannen en zal de eerste programmalijn gepresenteerd worden. De bijeenkomst is in de Orangerie op Landgoed Mattemburgh aan de Beukendreef 2 te Hoogerheide. Om 14:00 zal Wethouder Martin Groffen de bijeenkomst openen. Dhr. Dennis van Tilborg zal het programma leiden en verder uitleg geven over de Brabantse Wal Dag 2014. Een dag om naar uit te kijken, een dag om aan mee te doen!

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam en wellicht kun je al een tipje van de sluier lichten aangaande je ideeën?

.