West-Point organiseert gratis singer / songwriter middagen

Vanaf zondag tien November organiseert West-Point iedere tweede zondagmiddag van de maand een gratis singer / songwritermiddag in Café de Tuymelaer. Het concept speelt in op het steeds populairder wordende genre en wil bezoekers een laagdrempelig en gezellig  zondagmiddagprogramma bieden. De eerste editie vindt plaats met Mr. & Mrs. Honey uit Roosendaal.

De singer / songwriter middagen gaan plaats vinden in november, december en januari en na deze periode wordt er gekeken naar een vervolg. Het idee voor de middagen speelt al een langere tijd bij West-Point, maar werd nooit eerder uitgewerkt. Met het initiatief wil West-Point deze populaire, maar vaak onderbelichte, muziekvorm bij een groter publiek onder de aandacht brengen.

In de afgelopen jaren besteedde West-Point veel aandacht aan bands, DJ’s en andere artiesten uit de regio, maar ook aan locaties en festivals. Daarbij werd één groep artiesten echter vaak overgeslagen en daar komt nu verandering. Vijf verschillende acts krijgen de kans zich tijdens de drie edities van het programma te presteren en zij worden ook op de West-Point site uitgelicht door middel van een interview.

Aftrap
Op tien november wordt afgetrapt met Mr. & Mrs. Honey. Dit echtpaar speelt zelfgeschreven muziek en covers onder deze artiestennaam, geeft les bij een eigen muziekschool én is daarnaast actief in diverse andere acts. Ze ademen muziek en het schrijven en uitvoeren van de eigen liedjes vormt een belangrijk onderdeel van het leven van de twee.

Emotioneel
Inspiratie en teksten halen ze uit alledaagse situaties, persoonlijke overpeinzingen én soms uit emotionele momenten gebeurtenissen in eigen omgeving. De liedjes zijn diepgaand, zonder de boodschap aan de luisteraar op te dringen. De twee stellen het optreden in het teken van Stichting Wensenrijders. Hoewel de entree gratis is, kan er tijdens de middag een bijdrage aan dit goede doel geleverd worden. Wie goed naar de liedjes van de twee luistert, komt ongetwijfeld achter de link met de stichting. De muziek kan geluisterd worden tijdens het optreden in de Tuymelaer, maar ook op een release met eigen werk die na 1 november beschikbaar is.

Veelzijdig
Op de tweede middag op 8 december staat de Bredase Joris Dee, samen met violiste Indra Kartodirdjo, als één van de acts geprogrammeerd. Singer / songwriter 22NAMES is het tweede optreden deze middag. 22NAMES is de alias van Michel de Jongh uit Bergen op Zoom en hij betreedt met eigen liedjes én geheel solo het podium. Hij begeleidt zichzelf met een eigen gecomponeerde backinggeluidsband.

Breed
Ook de derde editie op zondag 12 januari heeft een breed programma.  Deze middag is MAIS te gast en dit duo speelt puur en akoestisch met louter zang, gitaar en contrabas. Kortom: echte luistermuziek. Daarnaast zal Tom Neven uit Etten-Leur een set weggeven. Neven is onder meer bekend van de band Lost Lions of India, het vroegere Explicit Parrt, en speelt onder een andere naam ook in een Red Hot Chilli Peppers coverband. Dit belooft een veelzijdige middag te worden.

In aanloop naar de optredens zullen er recensies en interviews van de artiesten verschijnen op www.west-point.nl en via aanverwante media. Artiesten die interesse hebben in het concept kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of zich aanmelden in de artiestendatabase met honderden regionale namen op www.west-point.nl.

Alle optredens zijn zoals aangegeven ook gratis toegankelijk en vormen een mooie manier om met nieuwe muzieknamen kennis te maken. Wees er vroeg bij: de Café Tuymelaer is een gezellige en knusse locatie en voor een goed plek dien je op tijd aan te schuiven. De middagen beginnen om 15.00 én het café is te vinden op de Grote Markt 6 te Bergen op Zoom. Meer info: www.west-point.nl.