Op zaterdag 9 november 2013 aanstaande organiseren Zet, Sportservice Noord-Brabant en de gemeente Bergen op Zoom in samenwerking met lokale sportverenigingen de Dag van Toegankelijk Sporten. Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij dit unieke evenement in sporthal De Boulevard. De activiteiten vinden plaats tussen 11.00 en 15.00 uur aan de Boulevard Noord 4 in Bergen op Zoom.

 

Het belooft een actieve dag te worden: mensen mét of zonder beperking kunnen kennismaken met aangepast sporten. Deelnemende verenigingen aan deze dag zijn:

-      Atletiekvereniging Spado met clinics sprinten en kogelstoten

-      Petangeske met een aangepaste indoorbaan jeu de boules

-      MOC’17 met een voetbaldemonstratie van het G-team

-      Tempo met clinic LG Team Hockey

-      Genie Bergen op Zoom met clinic Dans en Spel

-     Roeivereniging Breda met paralympisch roeister Agmaja Kolman met clinic op roeiapparaat

-      Halsterse tennisverengingen met een tennisclinic

-       (s)Cool on Wheels met een behendigheidsparcours voor rolstoelen

 

Naast de inzet van de voornamelijk Bergse sportverenigingen is 9 november ook de dag waarop topsporters hun kunsten vertonen. Wie wil er niet samen met Yuri van Gelder in de ringen hangen? Of met Spado-atleten samen een clinic volgen van topatlete Nadine Broersen? Onder begeleiding van paralympisch roeister Agmaja Kolman kun je jezelf testen op roeiapparaten. Gedeputeerde Brigite van Haaften en wethouder Arjan van der Weegen zijn ook op de sportvloer aanwezig en zullen het belang van het toegankelijk sporten onderstrepen.

 

Het wordt een dag voor de hele familie, al dan niet op sportschoenen. Op de eerste plaats door aan acht sporten mee te kunnen doen, maar er is meer. Kinderen kunnen zich laten schminken en er is cabaret en muziek.

 

Aanmelden vooraf is niet nodig, u bent vrij om binnen te lopen. Enkele tijdstippen van belang zijn hieronder aangegeven:

Zaal open om 11.00 uur, programma loopt door tot 15.00 uur
Sprintclinic met topatlete Nadine Broersen om 12.15 uur
Toespraken door gedeputeerde Brigite van Haaften en wethouder Van der Weegen om 13.15 uur

Ringendemonstratie door Lord of the Rings Yuri van Gelder om 13.45 uur

 

Tot ziens op zaterdag 9 november in De Boulevard!

 

 

Sportservice Noord-Brabant en Zet