Op de oproep om kandidaten aan te melden voor de nieuwe Dialectprijs Brabant kreeg Erfgoed Brabant maar liefst 35 reacties. De jury zal uit deze aanmeldingen de winnaar van de Dialectprijs Brabant kiezen. De uitslag wordt bekendgemaakt op woensdagavond 13 november.

De Dialectprijs Brabant
De Dialectprijs Brabant vormt een erkenning van werk dat het dialect in Noord-Brabant op een bijzondere manier over het voetlicht brengt. Met de Dialectprijs Brabant biedt Erfgoed Brabant een steun in de rug aan enthousiaste vrijwilligers en beoefenaren van het Brabantse dialect in al haar verschijningsvormen.

Programma uitreiking
De Dialectprijs Brabant wordt uitgereikt op 13 november 2013 in Stadsschouwburg De Maagd in Bergen op Zoom. Tijdens een gevarieerd programma gevuld met muziek, zang en verhalen, zal de winnaar bekend worden gemaakt.
Als voorproefje wordt ’s middags het Bergs jeugddictee gehouden voor leerlingen uit groep 7 en 8.

Bezoekers van het avondprogramma kunnen vanaf 18.00 uur deelnemen aan een schrijfworkshop poëzie. Aanmelden voor de workshop kan tegelijk met de aanmelding voor de hele avond.

19.00 uur          Ontvangst, infomarkt, muziek en presentatie van diverse verenigingen

20.00 uur          Aanvang programma
Welkom en presentatie, Kayaman
Gevarieerd programma en live (muziek) optredens
Prijsuitreiking winnaar jeugddictee
Uitreiking van Dialectprijs Brabant, gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema en wethouder Arjan van der Weegen
Voor het complete programma: www.erfgoedbrabant.nl

Kosten
Toegang is gratis! Aan het bijwonen van deze avond zijn voor u geen kosten verbonden. U moet echter wel in het bezit zijn van een entreekaart!

Entreekaart
Iedereen kan zich aanmelden voor deze unieke avond. Aanmelden kan tot woensdag 6 november. Meld u aan en ontvang uw gratis toegangsbewijs voor de avond. Stuur een bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Dialectprijs en uw gegevens of bel met het secretariaat van Erfgoed Brabant 073 615 62 62. Wilt u deelnemen aan de schrijfworkshop? Vermeld dit dan in uw mail.

U ontvangt een bevestiging en een persoonlijke entreekaart. Het is niet mogelijk zonder uw persoonlijke entreekaart de avond bij te wonen! U kunt wel meer mensen tegelijk aanmelden.

Locatie
Stadsschouwburg De Maagd
Grote Markt 32 Bergen op Zoom