Op zondagmiddag 27 oktober komt de preparateur van Naturalis uit Leiden, de heer Bas Perdijk, in het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch de bizon restaureren. Publiek kan komen kijken tijdens de werkzaamheden.

De reusachtige bizon, een recente aanwinst, is een pronkstuk in het museum,  maar hier en daar laat de huid wat los. Niet zo gek, het dier is al heel oud, zeker een jaar of tachtig. Belangstellenden kunnen komen kijken hoe dat gaat. Het is op een zondagmiddag, het museum is gewoon open. Wel betalen bezoekers de normale toegangsprijs. Daarvoor kan het hele museum bekeken worden. Deze bizon komt echt uit Noord-Amerika. Hij leefde daar ruim honderd jaar geleden. Toen is hij met een boot naar Artis in Amsterdam vervoerd en is na zijn dood opgezet. Fascinerend om te bedenken dat deze bizon wellicht nog echte Indianen heeft gezien.


Het museum is gevestigd aan de Markt 30a (in de poort, schuin tegenover het Zouavenmuseum) in Oudenbosch.


====================


Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch

Markt 30a (in de poort), 4731 HP  Oudenbosch

Exposities op het gebied van geologie, natuur, milieu en volkenkunde.

Open op woensdag en zondag van 14.00- 17.00 uur. Groepen op afspraak ook op andere dagen Speurtochten en doemiddagen voor kinderen. Museumwinkel.

Bezoek onze website: www.nvmoudenbosch.nl