Door Miranda van Loon - Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht werd er rond 2.45 uur bij mij aangebeld.  Ik deed niet open want dacht dat het een “grapje” was van wellicht een dronken persoon. 5 minuten later hoorde ik veel praten buiten en bedacht toch maar even te checken via het slaapkamerraam wat er buiten allemaal op doet. Tot mijn schrik zie ik een grote hevige brand tegen de voorgevel. Ik kon vanuit dat raam niet goed zien of het bij mij was of bij de buren. 

Met gierende zenuwen in mijn lijf, maande ik mezelf tot kalmte, pakte de telefoon, kijk via mijn voordeur of ik nog naar buiten kan om te kijken wat, hoe en waar. Op het moment dat ik buiten kom zag ik dat het de scooter van de buren was die hevig in de fik stond, tegen hun gevel aan. Het was één grote vuurzee in de vorm van een koker van de grond tot bovenaan het dakkapel van de buren. Een jongen die buiten bij zijn auto stond gaf aan dat hij al 112 gebeld had en dat de brandweer er aan komt. Dat ik snel naar binnen moest gaan omdat de scooter zou kunnen ontploffen. Ik ren naar de tuin om via de schutting naar de buren te gillen dat er brand is en zie beweging. Via het voorraam wacht ik zenuwachtig op de brandweer die maar niet komt en zie een paar mannen van Die Twee een heldendaad verrichten door de hevig brandende scooter van de gevel af te trekken.

Ik gil nog door het raam naar de mannen daar weg te gaan omdat de boel straks wellicht ontploft, wat de helden ook deden. De zoon des huizes bij de buren was op de bank in slaap gevallen en omdat de scooter af en toe zware knallen af gaf is hij daar wakker van geworden. Hij heeft zijn moeder wakker gemaakt, die vervolgens naar de tuin kwam en weer de brandweer belde waar ze bleven.?!! De brandweer heeft uitgelegd dat ze 3 meldingen hadden voor de Lievenvrouwenstraat en dat de Londonstraat nooit was gemeld totdat de buurvrouw zelf belde. Binnen 1 minuut was de brandweer ter plaatse en binnen 1 minuut was de brand geblust.  

Al met al zijn we goed weggekomen, het had geen 5 minuten langer moeten duren omdat de brand het hout via de dakgoot zou hebben bereikt….. en dan… Er zijn geen gewonden en dan mag je, gek genoeg, nog spreken van geluk. Dank aan de helden van Die Twee en dank aan de brandweer!