Aankomend weekend, 28 t/m 30 juni, staat de Grote Markt in Bergen op Zoom weer in het teken van zon, zand en beachvolleybal. Volleybal vereniging Sic Pugno organiseert voor de 18e maal het evenement, met ieder jaar een vol toernooi. Ondanks de afmeldingen van enkele vaste teams, is de organisatie zeer blij met de opkomst.

Op vrijdagmiddag gaat het toernooi van start met een openbare beachvolleybal clinic. Tijdens de clinic wordt de deelnemers de fijne kneepjes van het beachvolleybal bijgebracht door de toppers Margo Wiltens en Sven Vismans. Aan het einde van de clinic kan het geleerde meteen in de praktijk worden gebracht tijdens een gezellig toernooi.

’s Avonds nemen de allerkleinsten en Jeugd C het zand over. Tien mini teams van Sic Pugno en AVC’87 gaan uitmaken wie zich op de verschillende niveaus een jaar lang beach kampioen mag noemen. De gehele vrijdag invulling wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt voor de gemeente Bergen op Zoom.

Op zaterdag en zondag zit het toernooi overvol. Vooral in de categorie recreanten beginners en gevorderden kan de organisatie de laatste jaren op veel teams rekenen. Daarnaast worden er ook wedstrijden gespeeld in de categorieën dames en heren  promotie, eerste, tweede en derde klasse. Ook de jeugd A & B zal op het zand te vinden zijn en spelen om de titel.

Het evenement mag dit jaar enkele nieuwe Bergse sponsoren verwelkomen. Ook zal de uitstraling van de bak een sprong vooruit maken en zijn enkele kleine dingen verbeterd. De organisatie is dan ook zeer trots met het evenement wat dit jaar neergezet zal worden. Vanaf woensdagavond wordt er begonnen met opbouwen tot dat op vrijdag middag de eerste teams het zand betreden. Naast de vele teams verwacht de organisatie ook vele bezoekers, getrokken naar de binnenstad door het hopelijk prachtige weer.

 

Voor meer informatie of het wedstrijdschema www.sicpugno.nl