Bergen op Zoom - 30 mei 2013 - In 2010 werd een bedrag van 100.000 euro beschikbaar gesteld om initiatieven in de wijk Gageldonk-West op gang te brengen. Drie jaar later komen de bewoners letterlijk en figuurlijk in beweging. Op 8 juni opent een wandelpad in het Vijverbergpark omgeving. Dat maakt onderdeel uit van een beweegproject door de werkgroep ‘Bewegen & Ontmoeten.’ De opening gaat gepaard met een gratis festival, waarbij de thema’s in de naam van de werkgroep meer dan centraal staan.

De eerste editie van het wijkfestival trok vorig jaar over de duizend bezoekers en ook dit jaar wordt er naar een dergelijke opkomst gestreefd. Daartoe is er een compleet programma op touw gezet, waaronder veel sportieve activiteiten zoals kruisboogschieten, fitness en Japanse vechtsport.

Ook geïnteresseerden die wat minder sportief aan de slag willen, kunnen hun hart ophalen. Voor hen is er een stand van de heemkundekring, de kantklosclub, Samenloop voor Hoop en de reddingsbrigade. Voor de jongsten zijn er spelletjes en kan er geknutseld worden. Daarbovenop is er veel muziek, zoals van een festival verwacht mag worden.

Country Wilma, Erwin Klee, Kris Dee en DJ Ydann Vazz verzorgen deze muzikale invulling. De namen van de artiesten geven al  dat aan er een breed aanbod is qua stromingen. De muziek sluit geheel aan bij de verschillende culturen en smaken van mensen in de wijk. Daar haken ook de hapjes en drankjes dankbaar op in. Dit alles natuurlijk geheel verzorgd voor én door de wijk.

Bewonersbudget

Dat ligt in de lijn van het initiatief Bewegen & Ontmoeten. Dit is overigens niet alleen een bewonersinitiatief geweest, dat vanuit het bewonersbudget ‘Onze wijk Gageldonk West’ door de regiegroep van bewoners is gehonoreerd. Vanuit de stedelijke vernieuwing is er een lang traject aan vooraf gegaan, waarin bewoners actief betrokken werden. Denk bijvoorbeeld aan het meedenken over de invulling van toekomstig Gageldonk West, met onder andere wijkateliers en een klankbordgroep.

Beweegroute

Daarnaast zijn diverse afdelingen van de Gemeente Bergen op Zoom en Woningcorporatie Stadlander partners van dit initiatief geweest om de beweegroute in het park te realiseren.  Die beweegroute bestaat uit een wandelpad met beweegtoestellen die bruikbaar zijn voor alle bewoners in de wijk. De route loopt vanaf de zuidwestkant van Vijverbergpark geheel rond de vijver.

Bewegen

Doel is wijkbewoners samen te brengen én meer te laten bewegen, want iedereen weet dat beweging belangrijk is! Tijdens het festival laat de wijk zich dan ook van haar mooiste en sportiefste kant zien. Het evenement draagt niet voor niets de titel ‘Gageldonk op zijn Best.’

De officiële opening van het festival en de beweegroute is zaterdag 8 juni om 11.30. Het festival zelf is gratis en duurt tot17.00 uur. De beweegroute is vanaf de opening voor iedereen toegankelijk. Meer informatie over dit initiatief en alle andere gebeurtenissen in de wijk via www.onzewijkgageldonk.nl