Nog even en dan is het zover: de jaarlijkse Avond4daagse die van 3 t/m 6 juni plaatsvindt. Meer dan 2000 wandelaars, van jong tot oud, lopen vier avonden in en rondom Bergen op Zoom vijf of tien kilometer. Tijdens de Avond4daagse wordt er dit jaar informatie uitgedeeld over de SamenLoop voor Hoop. De SamenLoop voor Hoop is het 24-uurs wandelevenement voor KWF Kankerbestrijding dat plaatsvindt op 14 en 15 september a.s. Vereniging De Wandelende Krabben hoopt dat veel deelnemers van de Avond4daagse zich ook aan zullen melden voor de SamenLoop voor Hoop.

Vanaf het moment dat bestuurslid Cees Oerlemans van de SamenLoop voor Hoop hoorde wilde hij zich inzetten voor dit goede doel. Cees: “Als Bergse wandelvereniging ondersteunen we dit initiatief graag. Hoe meer mensen zich inzetten voor de strijd tegen kanker, hoe beter. En het is natuurlijk prachtig dat mensen dat doen door met elkaar 24 uur te wandelen.” Tijdens de inschrijfdagen (28 en 29 mei) voor de Avond4daagse en op 1 van de wandelavonden kunnen mensen informatie krijgen over deelname aan de SamenLoop voor Hoop.

De SamenLoop voor Hoop
Iedereen, jong of oud, fit of niet fit, kan meedoen aan de SamenLoop voor Hoop en zijn of haar steentje bijdragen aan de strijd tegen kanker. Een op de drie mensen krijgt kanker. Zes van de tien mensen geneest, maar nog veel te veel mensen kunnen de zware strijd niet winnen. De SamenLoop voor Hoop steunt iedereen die met kanker te maken krijgt. Bergen op Zoom: 24 uur tegen kanker.

Meedoen
Teams van familie, vrienden, buren, verenigingsleden of collega’s kunnen meewandelen tijdens de SamenLoop voor Hoop Bergen op Zoom. Er wandelt altijd minstens één teamlid: als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. De SamenLoop is géén wedstrijd, maar een continue wandelestafette waar iedereen aan mee kan doen. Naast de wandeltocht kunnen teams tijdens en voorafgaand aan het evenement allerlei activiteiten organiseren om de opbrengst te vergroten. Ieder teamlid betaalt in ieder geval € 10 voor het goede doel, meer geld ophalen mag natuurlijk! De opbrengst komt volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Ondanks het serieuze thema is de SamenLoop voor Hoop een feestelijk evenement met heel veel gezelligheid. Zet dus alvast 14 en 15 september in uw agenda en kom langs. Er treden allerlei leuke bands op, er zijn demonstraties en heel veel kraampjes waar u leuke spullen en lekkers kunt kopen.


Meer informatie over de Avond4daagse: www.avondvierdaagse-bergenopzoom.nl.
Meer informatie over de SamenLoop voor Hoop: www.bergenopzoom.samenloopvoorhoop.nl of www.facebook.com/samenloopvoorhoopbergenopzoom