De Vereniging Nederlandse Vestingsteden organiseert jaarlijks de Nationale Vestingstedendagen. Ieder jaar wordt dit evenement in een andere vestingstad gehouden. Dit spectaculaire -weekend in een historische setting trekt vele duizenden bezoekers.  Ridderspelen, kanonniers, schutterijen, ambachtslieden, troubadours, gildes en prachtige oude schepen geven de vestingstad een weekend lang een heel ander uiterlijk. In het weekend van Pinksteren worden de Nederlandse Vestingstedendagen gehouden in vestingstad Geertruidenberg (Noord-Brabant). Deze dagen staan in het teken van de viering Geertruidenberg 800 jaar stadsrechten.

Beleef  8 eeuwen op één dag

Bezoek zondag 19 en maandag 20 mei Geertruidenberg en ervaar 8 eeuwen Geertruidenberg. Beleef de spanning op het slagveld en leer over ‘het leven van alledag’ in de historische kampementen. Wandel via de middeleeuwen zomaar de Tachtigjarige oorlog binnen. Vervolg daarna uw pad via de napoleontische tijd naar de Eerste en Tweede wereldoorlog.

Deelname Bergse groepen

Vanuit Bergen op Zoom zijn Borgerij Berghen op den Zoom en Merck Toch Hoe Sterck aanwezig tijdens de Vestingstedendagen. Cultuurhistorische groep 'Merck toch hoe Sterck' vermaakt het publiek met muziek en spel in klederdracht uit de tijd van de 'tachtigjarige oorlog'. Borgerij Berghen op den Zoom houdt een stukje geschiedenis levend als eerbetoon, ter lering en vermaak.

Zin in vermaak?

Laat u meevoeren met de historische verhalen en klanken van de muziek- en theatergroepen. Of neem een kijkje bij het afsteken van de kanonnen. Struin ook nog even lekker over een historische markt, waar u kennis maakt met oude ambachten en nijverheid. Van schapenwol spinnen tot edelsmid en van kantklossen tot touwslager. Ervaar de rijke maritieme historie aan de Donge en kom een kijkje nemen bij de authentieke schepen.

Voor iedereen veel moois te zien en gratis toegankelijk.

Info

Voor meer informatie en het volledige programma, kijk op www.vvvgeertruidenberg.nl

weet je nog hoe de Vestingstedendagen er in Bergen op Zoom het afgelopen jaar uitzagen?