45-jarig bestaan wordt gevierd!

Het Lievensberg ziekenhuis viert het 45 jarig bestaan met een Open Dag op zaterdag 8 juni. Tijdens de Open Dag geven tussen 10.00 en 15.00 uur zorgverleners een uitgebreid beeld van de zorg die het  Bergse ziekenhuis te bieden heeft.

Neem een kijkje achter de schermen en beleef het ziekenhuis op een andere manier. Maak kennis met diverse specialismen en stel vragen aan de gespecialiseerde verpleegkundigen. In de ruimte achter de ziekenhuiswinkel, naast de centrale hal, vindt u het Gezondheidsplein. Hier komt u meer te weten over extreem overgewicht, krijgt u uitleg over knie- en heupprotheses, kunt u vragen stellen over voeding en horen hoe belangrijk hygiëne is in een ziekenhuis. Voor kinderen is er genoeg te beleven. De poppendokter houdt spreekuur in de nieuwe polikliniek voor Kindergeneeskunde. Knuffels en poppen die een beetje ziek zijn maakt hij snel weer beter. Voor de oudere kinderen is er een puzzeltocht.

Over Lievensberg

Het Lievensberg ziekenhuis ging open in juni 1968. Tussen 1999 en 2004 werd het ziekenhuis volledig gerenoveerd. Per jaar bezoeken nu meer dan 220.000 mensen de polikliniek. Op de verpleegafdelingen worden jaarlijks ruim 24.000 patiënten opgenomen, waarvan 12.000 in dagbehandeling. Lievensberg verzorgt een aantal bovenregionale, specialistische functies: psychiatrie (+ PAAZ), revalidatie-, dagbehandeling en geriatrie (+ GAAZ).