Dit jaar wordt het Concours Hippique maar liefst voor de 110e keer georganiseerd. Voor deze gelegenheid heeft de organisatie het Nationale springen weer naar Bergen op Zoom gehaald. Dit trekt een groot aantal toppers, die zullen deelnemen. Het Concours Hippique vindt plaats in het Pinksterweekend, van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei op Stadspark Kijk in de Pot.

Het Concours Hippique biedt weer hoogstaande dressuurwedstrijden, spannende springrubrieken en spectaculaire shows. Doordat na jaren het Nationale Springen weer terug is op de Kijk in de Pot, is het evenement verzekerd van de komst van nationale toppers. Zo heeft bijvoorbeeld de VDL-groep ingetekend, een grote en zeer bekende stal uit Eindhoven.

Het concours trekt jaarlijks niet alleen nationale, maar ook internationale aandacht. Vorig jaar werd bijvoorbeeld de Portugees Mario Wilson Fernandes winnaar van de Grote Prijs. Dit jaar zal ook APG Stables aanwezig zijn met internationaal ruiter Teun van den Broek, die onlangs nog in China was om les te geven.

Ook dit jaar biedt het Concours weer volop activiteiten. Traditiegetrouw rijden de Hackneys en de Tuigpaarden diverse rubrieken waarin zij hun elegantie en sublieme beenwerk aan het publiek tonen, ook in competitieverband. Gregor Melse is aanwezig met de vierspan-trekpaardenshow, echte ouderwetse Zeeuwse knollen en zijn de zeer populaire schaapsherdershow, de politiehondenshow en de Ride & Bikeshow te zien.

Uiteraard wordt de innerlijke mens niet vergeten door het grote aanbod lekkernijen.

Naast het springterrein is er een strodorp met een zeer divers aanbod aan producten voor jong en oud. De kleintjes hebben de mogelijkheid om zich even als topruiter te voelen, door op de vriendelijke pony’s te rijden. Er zijn kermisattracties, een clown die komt schminken en op zondag en maandag live muziek van Music For You. Kortom, er is voor ieder wat wils op Kijk in de Pot!

 

Omdat het 110-jarig jubileum een bijzonder moment is, overhandigt de organisatie van CH BoZ een cheque aan de Clini Clowns van minimaal 1500,-. Het bedrag kan nog oplopen, afhankelijk van de sponsorbijdrage. Op maandag 20 mei komt een ambassadeur van de Clini Clowns de cheque in ontvangst nemen.

 

Praktische informatie

Net als ieder jaar is de toegang tot Concours Hippique Bergen op Zoom gratis. Voor meer informatie: www.chboz.nl.