Zondagochtend 8 juli gaat het wekkertje al vroeg af.

Het is de bedoeling dat ik me in Lillo meld. Via mijn Vlaamse auteur collega konden we terecht in dit kleine gemoedelijke dorpje aan De Schelde. Twee keer per jaar verandert het plaatsje in een boekendorp. Onder de vlag van Godijn Publishing ben ik hier samen met Fiona Hack en Marc Kerkhofs te gast. We mogen onze boeken presenteren en met het publiek in gesprek gaan.

 

We installeren ons op het gazon van het Kazerneplein. Een mooie locatie waar tal van boekenkraampjes al opgesteld worden. Zelf hebben we ook snel een paar tafels en stoelen bemachtigd. Marc heeft een mooi groen laken meegepikt van huis en al snel liggen de boeken, de boekenleggers en de catalogus van Godijn Publishing mooi uitgestald.

 

Het was de bedoeling dat er meerdere uitgeverijen vertegenwoordigd zouden zijn, maar het blijkt dat we de enige zijn nadat er zich een paar afgemeld hebben. Enfin, het is schitterend weer en de door Marc meegebrachte parasol brengt de nodige bescherming tegen die koperen ploert. Het publiek loopt gestaag alle kraampjes langs. Je merkt dat het merendeel echt wel koopjesjagers zijn. Onze boeken liggen tegen de normale prijzen en dat blijkt voor velen minder aantrekkelijk. Een letterlijk antwoord:’Ja kijk, voor de prijs van slechts één boek van jou, heb ik wel twee tassen vol, als ik goed zoek op deze boekenmarkt.’ Ik kan de meneer niet eens ongelijk geven en wens hem succes bij zijn speurtocht. Toch geraken we regelmatig in gesprek met het publiek en kunnen we onszelf, ons werk en onze uitgever voorstellen. Met name de catalogus vindt gretig aftrek, dus wellicht dat er via de site nog bestellingen plaatsvinden.

 

Opmerkelijk wordt het als een man zich meldt voor Marc Kerkhofs. Hij is speciaal voor hem naar hier gekomen. Er blijken door hem al zo’n vijftig schrijvers uit Edegem in kaart gebracht te zijn, dus wilde hij Marc en zijn werk in levende lijve ontmoeten. Natuurlijk moest Marc zijn boek signeren. Er gaat nog een vervolg komen, want de man heeft nog wel wat ideeën om de Edegemse schrijvers bij elkaar te brengen. Wordt vervolgd dus.

Later op de dag verkoopt Marc nog een keer zijn boek “BEET”. 

 

Op een gegeven moment staat er een man voor de kraam, zijn interesse blijkt met name gericht op Fantasy. Iets dat mij goed uitkomt natuurlijk. Aandachtig leest hij de achterflap van mijn twee boeken. Ik vertel hem dat “De Oversteek” en “Bleke Demonen” tot een drieluik behoren, waarvan ik momenteel het derde deel aan het schrijven ben. ‘Ik ben fan van het fantasy genre en dit trekt me enorm. Bovendien vertrek ik morgen op vakantie naar Denemarken en wil ik voldoende leesvoer bij me hebben.’ Kortom, de twee boeken worden door hem gekocht. Waarbij hij me vraagt of ik een correspondentieadres heb, want hij wil zeker zijn beleving en feedback op de boeken geven. Terwijl ik de boeken voor hem signeer vertelt hij me nog het volgende: ‘Wat me als eerste opviel, was de cover van “De Oversteek”. Die vind ik zo mooi en die springt direct in het oog. Is dat in de buurt van Calais? Ja, zie je wel! Ik herkende het meteen. Ik kom daar uit de buurt, mijn vader heeft daar heel zijn leven gewoond.’

Wederom het bewijs dat de wereld soms heel klein kan zijn in al zijn toevalligheden.

 

Helaas blijven de boeken van Fiona onaangeroerd. De koopjesjagende ouders blijken liever een zevendehandsje als een Suske & Wiske te kopen voor de kroost. Maar ook hier weer een mooi moment als een dame blijft staan die de cover van een van de boeken van Fiona herkent, omdat haar dochter deze gelezen heeft.

 

Al bij al was het een leuke zonnige en erg warme dag in een gezellige entourage met leuke collega’s. We hebben Godijn Publishing onder de aandacht kunnen brengen, ons kunnen presenteren aan het publiek en hebben het zelf onderling ook heel gezellig gehad.

 

Op het eind kwam de Antwerpse TV (ATV) nog even verslag doen van het evenement. Ook wij kwamen in de avonduitzending nog even voorbij, toen ze over het evenement vertelden en tevens melden dat het evenement uitgebreid was met de aanwezigheid van een uitgeverij. 

 

Zelf sprak ik het TV team nog even aan om ze uit te nodigen voor vrijdagavond 20 juli als ik mijn boek “Dossier Doel” presenteer. Omdat het de kerncentrales betreft, was de interesse direct gewekt en mij werd gevraagd de nodige info met uitnodiging naar hun redactie adres te mailen. Iets dat ik als eerste deed, toen ik thuis kwam.

 

Al bij al was het een plezierige dag. Voor herhaling vatbaar en dat gebeurt ook!

 

Op vrijdag 27 juli en zaterdag 28 juli aanstaande zullen we met maar liefst vijf schrijvers aanwezig zijn op de Bourgondische Krabbenfoor te Bergen op Zoom.

 

Fiona Hack, Marc Kerkofs, Motell Rijnen, Henk Witjes en ikzelf zullen voor Den Enghel ons zelf met al ons werk presenteren aan het publiek. Tussen 13:00 uur en 16:30 uur kun je dus gerust even langs komen en een praatje met ons maken. We vertellen je graag over ons werk, tonen je de boeken en willen die ook signeren.

 

Tot de Krabbenfoor dus, of eerder nog op vrijdagavond 20 juli vanaf 19;00 uur in Den Enghel te Bergen op Zoom (Grote Markt 19) als ik mijn nieuwe boek “Dossier Doel” presenteer.