Al jaren ben ik weg van Indian.

Toen ik dan ook hoorde dat er een nieuw model uitkwam, een Indian Scout Bobber, wilde ik deze absoluut met eigen ogen zien. Afgelopen november, tijdens de Big Twin expositie te Houten, zou deze onthuld worden. Echter, daar waar wij ons met drie broers (Sjef, Henk en ikzelf) altijd al vroeg in de ochtend op deze beurs melden, daar was de onthulling pas laat in de middag. We hebben dus niet meer gezien dan een laken over wat een lage kleine motorfiets leek. Ik liet het maar gaan.

 

Tot ik hoorde dat een zaak in Alphen a/d Rijn deze motorfiets in de showroom had staan. Onmiddellijk wist ik mijn broer Sjef Franken te strikken voor een ritje richting "De Jong Alphen". Eenmaal aangekomen vielen we van de ene verbazing in de andere. Wat een prachtige zaak zeg, ruim, overzichtelijk en de meest mooie bikes. Deze motorzaak was van oorsprong een BMW dealer, maar tegenwoordig kun je er ook terecht voor de merken Victory en Indian. De uiterst vriendelijke verkoper Albert van Solt leidde ons naar de Bobber toe. Persoonlijk vind ik het nog steeds een bad ass fiets. Echter, toen ik er op ging zitten, bleek dat de zithouding mij niet past. Ik heb natuurlijk korte pootjes en korte erremkes, en dat past niet echt op deze bobber. Ik zat gestrekt in een onnatuurlijke houding waardoor ik het nooit lang zou volhouden. Daar viel een droom in duigen. Tot Albert me wees op een "gewone" Scout. Met de kleur "Indian Red" en een bruin zadel is dit al een trekker van jewelste. En oh, wat is dat ding laag. Ik kan makkelijke beide voeten plat op de grond zetten en dan heb ik nog ruimte. Dat ding zat zo lekker, en ondanks zijn 255 kg lijkt dat ding zo lichtvoetig. Voor mij de perfecte rijhouding. Kortom, hoe kun je in no time verliefd worden op een fiets, daar waar je eigenlijk niet van plan was om iets te kopen. We hebben ongeveer 1 uur en drie kwartier vertoefd daar in die zaak. Koffie is vanzelfsprekend in een motorzaak, maar dat er eigen gebakken koekjes en stroopwafels aangeboden worden is toch wel bijzonder. En er is plenty te zien natuurlijk, want wat stonden er mooie motorfietsen zeg. Het was echt genieten die ochtend.

 

Zonde dat naderhand bleek dat de motor, die Indian Scout, verkocht was aan een man uit Den Haag die me in het beslissingsproces net voor was. Maar wordt vervolgd...

 

Ondertussen sloeg het virus ook bij mijn broer keihard toe. Zijn huidige Honda Shadow begint wat op leeftijd te geraken en het is nu de tijd om te beslissen om iets anders aan te schaffen, of die Honda helemaal op te rijden. Waar hij eerst nog even naar een Scout Sixy stond te kijken, bleek hij toch te zeer verliefd op zijn Shadow, een motor waar hij nu al jarenlang plezier van heeft, met name ook om zijn comfortabele en rustige rijgedrag. Nauwelijks enkele dagen na ons bezoek aan Alphen a/d/ Rijn verscheen er een app berichtje. Of we misschien niet een keer naar Motorcentrum Jansen in Waalwijk konden gaan. Daar stonden wel heel veel interessante motoren. Zo gezegd, zo gedaan. De familie Franken draait zijn hand niet om voor een dergelijk klein ritje. Toen we voor reden, bleek het ook hier weer te gaan om een prachtzaak, lekker groot met een behoorlijk aantal motoren in de showroom. Dat werd dus weer lekker genieten. Zoals gebruikelijk is de ontvangst in het Brabantse altijd gemoedelijk en vriendelijk. Nadat we eerst de kans kregen om lekker op ons gemak eens rond te neuzen, kwam de verkoper langs om te kijken of hij iets voor ons kon betekenen. Tja, er was eigenlijk zoveel moois. En die Shadows waar Sjef gek op is, stonden er ook in allerlei kleuren en modellen. Echter, eentje sprong er wel uit: een donker bordeaux rood exemplaar met alle extraatjes er op die je maar kunt verzinnen. Weinig kilometers op de tellen, en echt een exemplaar waar je nog jaren mee door kan. Al snel werd er gesproken over wisselen van zadeltassen (op een exemplaar er naast zaten mooiere en grotere!) en over treeplanken. De normale praat als je overweegt om een aankoop te doen. Ja ja, ook Sjef was stevig in de kraag gegrepen door het motorvirus.... Na zoveel jaar wil je ook wel eens wat anders. Dat heb ik ook met mijn Marauder die ik al een jaar of 9 heb.

Mijn schoonzus zal blij met me zijn, dat ik Sjef heb "aangestoken...   ;-)

 

Enfin, allebei een motor gevonden waar we stilletjes verliefd op zijn.  Zullen we beiden binnenkort een nieuwe bike onder onze kont hebben,... of ...   wordt vervolgd.