Veel, er gebeurt op dit moment erg veel als ik naar mijn schrijven kijk.

 

Boek10, het project van Godijn Publishing waar ze elk jaar op zoek gaan naar 10 veelbelovende Nederlandstalige talentvolle auteurs, beleeft op 9 december van dit jaar haar derde editie. En.... voor de tweede keer op rij ben ik gekozen om daar aan deel te nemen. Mijn tweede deel van mijn Fantasy drieluik "De Kronieken van Ginder" wordt dan uitgebracht. Het tweede boek heet "Bleke Demonen" en Godijn Publishing heeft er werkelijk een fantastisch mooie en spannende cover voor gemaakt. Op dit moment ben ik druk met controleerwerk aan de slag want Elly weet wel hoe ze je achter de broek moet zitten om tot de beste resultaten te komen. 9 december wordt dus weer heel spannend en bijzonder als de officiële presentatie in Schouwburg Het Park te Hoorn plaatsvindt. Op 10 december zal ik in het Bergse een presentatie organiseren.

 

Op weg naar het Bergs Cultuur Festival zijn we druk bezig met alle schrijvers om een festival bundel uit te brengen met korte verhalen en gedichten. Alle deelnemende schrijvers hebben een bijdrage geleverd, maar ook gerenommeerde schrijvers als Albert Hagenaars, Mieke Hund en Bert Bevers deden dit. Boekenindustrie, die het drukwerk voor de rekening neemt, heeft voor een hele mooie voor- en achtercover gezorgd. Dat wordt dus een waar feestje als deze bundel op het festival op 7 oktober aanstaande in Den Enghel gepresenteerd wordt.

 

Over presenteren gesproken..... Op het Bergs Cultuur Festival zal ik tevens mijn tweede bundel gedichten / foto's presenteren. "Voorbij de einder" heet het en de bundel wordt uitgegeven door Boekenindustrie. Ook hier weer een hele mooie voor- en achterkant waar ik erg trots op ben. De combinatie van woord en beeld vind ik nog steeds erg krachtig om een emotie of een situatie te vangen, te bewaren en door te geven aan het publiek. Ben erg benieuwd wat de mensen er van zeggen.

 

Pas geleden kreeg ik een pakketje in de bus. Het was de bundel "De Zon", waar een bijdrage van mij in stond als prijs in de deelname aan de schrijfwedstrijd De Zon van Uitgeverij Leessst te Schagen. Deze week kreeg ik nog een pakketje in de bus met de bundel "Stadstheater". Dit als prijs voor de deelname aan de nationale Stadsgedichtenwedstrijd, uitgeschreven door de Stichting Poetikos in samenwerking met Uitgeverij Kontrast. Dat is de 2e keer op rij dat mijn werk is opgenomen in deze bundel over stad, streek en dorp.

 

En alsof dat nog niet voldoende was kreeg ik bericht dat twee van mijn gedichten sowieso opgenomen worden in de bundel die wordt uitgegeven naar aanleiding van de gedichtenwedstrijd Denkraam 2017. Nou als dat geen goed-nieuws week is.  Het kan toch niet beter? Ja dat kan het wel. Ik kreeg een bijzonder mailtje binnen van Bert uit Volendam:

 

'Hallo Sonn Franken

Geweldig mooi en goed geschreven boek. heb het in ėėn keer uitgelezen,de laatste bladzijdes met tranen in mijn ogen. super en dank je wel. 

Groet van Bert uit Volendam'

 

Dat is toch geweldig om te horen?! Het betrof hier het boek "In de schaduw van de Waarheid", mijn oorlogsroman. 

 

Dit zijn wel de signalen, samen met een onweerstaanbare drang om te schrijven, om door te gaan met het vangen van alles wat er in mijn hoofd ronddoolt. Dit is dus nog beslist niet het laatste wat er uit mijn toetsenbord stroomt. Zoals "Dossier Doel", een boek dat gaat over journalistiek, kerncentrales, corruptie bij overheden en bedrijven, complottheorieën en zelfs terrorisme. Ik hoop dit boek volgend jaar via Boekenindustrie uit te brengen. 

Jullie zijn dus nog niet van me af.

 

Groet     Sonn