10 December staat de Gents/Amerikaanse Trixie Whitley in Gebouw-T met als aanleiding haar nieuwe album ´Porta Bohemica´ die 23 oktober uitkwam.

 

Voor de 10e treed ze ook nog twee keer op in Brussel, beide concerten zijn uitverkocht! Voor het concert in Gebouw-T zijn er nog kaarten verkrijgbaar.

Haar nieuwe album is vernoemd naar de oude spoorlijn tussen Hamburg en Praag. Het symboliseert de reis die Trixie Whitley heeft gemaakt waarbij ze alle bagage achter laat die ze niet nodig heeft in haar verdere reis. De carrière van haar vader laat ze los. Haar eindbestemming bereiken op eigen kracht is haar doel.

Haar ontworsteling is goed te voelen in haar nieuwe nummers. De passie spat er vanaf in een album vol met blues dat gevuld is met duisternis. Nummer voor nummer knijpt ze weer keel dicht met haar zachte stem vol intensiteit. Hoewel het album een doel heeft verschillende nummers toch erg van elkaar in een positieve zin.

In Gebouw-T neemt Trixie Whitley Echo Beatty mee als support act, wat ook een act is uit België. Het duo van Echo Beatty heeft onderdak gevonden bij de platenlabel Waste My Records, dat ook al King Dalton huisvest. 10 December belooft een prachtige avond te worden met twee Belgische sensaties.

 

 

Tickets zijn reeds verkrijgbaar via de website van Gebouw-T. Meer informatie is te vinden op www.gebouw-t.nl