U-20 team stunt tegen Eiffeltowers

door Ad Rooms - Het U-20 team van de World Class Aviation Academy heeft afgelopen weekend voor stuntwerk gezorgd in sportcomplex Boulevard.

De ploeg, die onder leiding staat van Gie de Ridder, schakelde in de halve finale van het bekertoernooi Eiffeltowers uit en plaatste zich voor de finale op 27 maart in het Topsportcentrum in Almere.

De jeugdige Giants trokken uiteindelijk met 87-80 aan het langste einde, maar het was allesbehalve gemakkelijk. In een goed gevulde sporthal zorgden beide ploegen voor een echte cupmatch.

De start van de Bergse ploeg was niet best. Er werd veel balverlies geleden en Den Bosch nam na het eerste kwart een 14-25 voorsprong. Een zeer sterk tweede kwart bracht de mannen van Gie de Ridder weer terug in de wedstrijd en bij rust was alles nog mogelijk: 43-44.

De tweede helft werd het een strijd op het scherpst van de snede. Beurtelings namen de ploegen een kleine voorsprong, waardoor het voortdurend stuivertje wisselen was en de spanning om te snijden.

Na het derde kwart stond er een minimale 67-65 voorsprong voor de World Class Aviation Academy op de borden. Tijdens het laatste kwart gingen de toeschouwers er nog eens goed voor zitten en kreeg de thuisploeg een zesde man in de schoot geworpen door middel van een fel meelevend publiek. Uiteindelijk bracht dat de verdiende 87-80 overwinning en de plaats in de finale in Almere.

Topscoorder bij het Bergse team was Paul Candiff met 24 punten, maar ook Leon Williams had met 21 punten een groot aandeel. Jesse Weel (13) en Jamie Kobic (11) eindigden ook in dubbele cijfers. De overige scores waren van Martijn van Noordenne (9), Joris Torbijn (7) en Ricardo Loof (2).

De finale wordt op zondagmiddag 27 maart gespeeld voorafgaand aan de grote finale, waarvoor ook het team van Wierd Goedee zich nog kan plaatsen. Het eerste herenteam speelt vrijdag 25 maart in Almere de halve eindstrijd tegen eveneens Eiffeltowers Den Bosch.

Bij winst staan de Giants in de finale twee dagen later. Het kan dus een prachtig Bergs weekend worden daar in Almere. Zowel de eredivisieploeg als het U-20-team rekenen op veel support van de Bergse aanhang.