Muziek op het Ravelijn op 18 mei

De werkzaamheden die momenteel gaande zijn op het Ravelijn staan Harmonie Eendracht Maakt Macht niet in de weg om ook dit jaar het festijn “Muziek op het Ravelijn” te organiseren.

De verbouwing van het Ravelijn, een meesterwerk uit 1702 van vestingbouwer Menno van Coehoorn, is ingrijpend.

Er wordt een tweede brug aangelegd en er komt een kiosk. Hier wordt een toiletvoorziening en een uitgiftebalie voor koffie en thee ondergebracht. Door de aanleg van de tweede brug en de extra voorzieningen kunnen er meer en grotere activiteiten plaatsvinden op het Ravelijn.

Het publiek heeft zondag 18 mei geen last van deze verbouwing. Met de opstelling van de verschillende podia is hiermee rekening gehouden. Het Non stop Music programma is gewaarborgd.

 

De harmonie is er weer in geslaagd om een leuke, afwisselende muziekmiddag samen te stellen. Dit jaar met medewerking van The Old Time Music band en The Sixpack Jazzcompany.

 

De organiserende vereniging EMM, in de volksmond beter bekend als de Fiel, opent onder leiding van Rik van Wijgerden het muziekfestijn.

Harmonie EMM is een bloeiende vereniging voor jong en oud waar sfeer en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Het repertoire van EMM omvat diverse muziekstijlen. Naast klassiek, filmmuziek en marsen staat er ook regelmatige moderne muziek op de lessenaar. Nieuwe muzikanten zijn altijd welkom.

Het programma wordt voortgezet door The Old Time Music band.

Deze uit 16 muzikanten bestaande bigband is opgericht in 1984 en staat onder leiding van Piet Kruize. In het begin lag de nadruk op nummers uit de jaren 20 en 30 die door ouders en grootouders vroeger werden meegezongen. Tegenwoordig is hun repertoire met hedendaagse muziek uitgebreid.

 

Hierna staat een optreden van The Sixpack Jazzcompany op het programma.

Deze 6 mans formatie brengt traditionele jazz in de stijl van de oude New Orléans jazz. Ook wordt regelmatig een uitstapje gemaakt naar swing, mainstream en blues. De muzikanten van deze band hebben in de loop van de jaren de nodige ervaring opgedaan in verschillende jazzorkesten.

The Sixpack Jazzcompany is in haar korte bestaan uitgegroeid tot een graag geziene podiumformatie op menig jazzfestival, feest, bruiloft, receptie en zakelijk evenement.

Heb je interesse om dit “non stop muziekfestijn” bij te wonen en ben je wellicht nieuwsgierig naar de bouwactiviteiten van het Ravelijn? Kom dan naar de inmiddels 8e editie van “Muziek op het Ravelijn”.

 

In sommige publicaties staat een verkeerd tijdstip vermeld. Het programma begint om 14.00 uur!

 

Locatie        :        ‘t Ravelijn

Datum        :        Zondag 18 mei

Aanvang    :        14.00 uur

Toegang     :        gratis