Douwe Bob - 18 oktober

Groot talent in Gebouw-T

Douwe Bob, winnaar van de titel ‘singer-songwriter van Nederland 2012’ , treedt 18 oktober op in Gebouw-T. Dit grote talent houdt van de rauwe muziek uit de jaren zestig en zeventig. Daarnaast heeft hij al op verschillende festivals gestaan, zoals Pinkpop en Sziget.  Nu gaat hij op clubtour.

Dat Douwe Bob een talent voor schrijven heeft moge duidelijk zijn. Een talent dat hij inmiddels goed gebruikt. Niet voor niets won hij de titel van beste singer-songwriter van Nederland. De Amsterdammer heeft deze talenten niet zomaar. Hij werd opgevoed in een creatief nest. Zijn vader leerde hem de kracht van beeld en geluid en zijn moeder bracht hem zijn liefde voor het podium bij.

Op zijn vijftiende pakte Douwe pas zijn gitaar, ook begon hij toen zijn muziek te schrijven. De muziekopleiding die hij hierna volgde bleek geen succes. Hij moest het op zijn eigen manier doen , en ging zich daarom zich concentreren op het schrijven van eigen nummers.

Ray LaMontagne, Amerikaanse folkmuzikant, is een grote inspiratiebron voor Douwe Bob. Ook laat hij zich graag inspireren door countrymuziek. In het programma 'De beste singer-songwriter' van Giel Beelen, speelde Douwe Bob de liedjes "Standing Here Helpless", "Icarus" en in de finale "Multicolored Angels". Die laatste stond voor vier weken in de Nederlandse top 40.

Tickets voor Douwe Bob  kosten €15,- en zijn onder andere verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl, De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom) en VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom).